Avokádo a křen v akci. Připravte je tak, že si pochutná celá rodina

Příprava avokádové pomazánky není složitá
📷
Další 4 fotografie v galerii
 Ostatní 
17. února 2020 11:12 / Depositphotos
  0   0
Pomazánky můžete jíst celoročně. Namažete je na pečivo, můžete si je dát ke snídani, svačině i večeři. Nemusíte je kupovat, ale udělat si vlastní. Výhodou je, že jejich příprava většinou netrvá déle než půl hodiny a nakrmíte s nimi celou rodinu.

Receptů na pomazánky není nikdy dost. Nyní máte možnost vyzkoušet nějaké nové, které jste možná ještě nikdy nejedli. Výhodou je, že pomazánky lze udělat téměř ze všeho, takže receptů na ně je téměř neomezené množství. Vyzkoušejte si ty následující.

Křenová pomazánka

Pokud si rádi pochutnáte na trochu ostřejší pomazánce, křenová je pro vás ta pravá. Příprava vám nezabere příliš času, protože není náročná. K její výrobě budete potřebovat následující ingredience:

  • 1 křen
  • 3 lžíce majonézy
  • 300g měkkého tvarohu
  • 1 velkou cibuli
  • 5 plátků šunky
  • 2 lžíci hořčice
  • sůl

Příprava

Nejdříve nastrouhejte křen. Budete potřebovat zhruba čtyři lžíce. Následně nakrájejte šunku na malé plátky či kostičky. Nezapomeňte ani na cibuli. Nachystejte si misku a veškeré ingredience do ní vložte a důkladně promíchejte.

Dávejte však pozor na množství křenu. Nejdříve ho přidejte méně, podle chuti můžete později dodat větší množství. Mohlo by se stát, že by pomazánka pálila až moc. Nakonec ještě pomazánku dochuťte špetkou soli. Pokud vám bude chutnat i bez ní, není to nutné.

Pomazánka z avokáda  

Avokádo je velmi zdravá potravina, obsahuje velké množství vitaminů a minerálů. Pokud chcete, aby vaše rodina jedla občas i zdraví prospěšná jídla, vsaďte na avokádovou pomazánku. K její výrobě budete potřebovat následující ingredience:

  • 2 avokáda
  • 2 stroužky česneku
  • 1,5 citronu
  • 1 velkou cibuli
  • lučinu
  • sůl

Příprava

Nejdříve rozkrojte avokádo na dvě poloviny a vyjměte z něj velkou pecku. Totéž udělejte i s druhým. Nachystejte si misku. Všechny čtyři poloviny avokáda vydlabejte a dejte do misky. Rozkrojte citrony a ze třech polovin vymačkejte šťávu na avokádo.

Následně nakrájejte celou cibuli na malé kousky a vysypejte do stejné misky. Přidejte do ní ještě propasírovaný česnek a balení lučiny. Vše důkladně rozmělněte a promíchejte. Podle potřeby ještě pomazánku posolte a máte hotovo. Dále čtěte: Vyzkoušejte recept na hutnou francouzskou cibulačku. Budete se po ní olizovat.

Eva Vogelová | inStory.cz
Komentáře
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Cestování

Poznejte zapomenutý ostrov Chorvatska, kde na vás dýchne klid a pohoda

Dům a zahrada

Vinylové desky se vracejí do módy. Na trhu se setkáte se třemi základními typy gramofonů

Bydlení

Praní černého prádla. Dodržujte několik pravidel a zkuste ocet

Zavřít reklamu