Vztah se zajíčkem aneb jaké to je, mít výrazně mladšího partnera

 Vztahy 
18. února 2020 06:40 / Blanka Štiková
  6
📷
9 fotografií v galerii
Vztah s mladším mužem má svoje klady, ale nechybí ani zápory Depositphotos
Každá žena jistě někdy snila o tom, že by měla románek s o několik let mladším mužem, který je prostě sexy. Ale je moudré uvažovat rovnou o vztahu se „zajíčkem“? Samozřejmě každý jedinec je jiný a věk meze neklade.

Před tím, než se do vztahu s výrazně mladším mužem vrhnete po hlavě, tak si raději ujasněte pro i proti, abyste po čase nebyla zklamaná. Bezesporu má takový vztah s výrazně mladším mužem svoje velké výhody, ale nevyhrají nad nimi nevýhody?

Co si ujasnit

Vztah s mladším mužem má svoje klady, ale nechybí ani zápory. Jde jen o to, jak se na věc díváte. V podstatě je vhodné uvážit ta nejdůležitější témata, jakými je jistota, spolehlivost, sex, finanční stránka, možnost založení rodiny, projevující se přibývající věk a s ním i viditelnost věkového rozdílu a hlavně budoucnost a priority. Další věc je samozřejmě láska a city, na těch záleží z největší části, avšak přesto se nevyplácí být jinak zaslepena.

Výhody

Vzhled

Mezi zjevné výhody, kvůli kterým si asi většinou starší ženy mladší muže hledají, je hezký vzhled, sexy tělo, větší sexappeal a větší zábava. Mladíci se také navíc často oblékají módně, a to se zdá ženám sexy. Není vůbec špatné se ráno probouzet vedle někoho, kdo o sebe dbá, kdo voní a je oholený, protože to zajíčci také dělávají. To ale není vše.

Sex

Mezi největší lákadlo vztahu se „zajíčkem“ patří sex, neboť mladší muži mají nejen větší chuť na sex, ale také nejspíše větší výdrž oproti starším mužům. Nebojte se mladšího partnera svádět hezkým spodním prádlem a učit ho novým věcem či experimentovat. V posteli si určitě užijete, ale soužití s mladšími muži je výhodné i v dalších věcech. Život po boku mladšího muže podle mnohých žen skýtá spoustu dobrodružství a něžnosti, ženy si většinou rády užívají randění, vodění za ruku anebo třeba líbání v zapadlých uličkách.

Energie

Mladší muž ženě v partnerství dodává nejen životní elán, sebevědomí, ale také mnohdy i větší pozornost a vy se tak budete cítit šťastně. Váš mladý přítel bude mít určitě více životní energie a navíc i síly. Díky většímu elánu s vámi bude mladší muž dost možná spíše podnikat nejrůznější společné aktivity (jako je chození do společnosti, sportování atd.) než starší muž, který už chce mít mnohdy svůj klid. Takže zajíček vás může v tomto ohledu neustále překvapovat a můžete s ním navíc chodit na nejrůznější akce. Jeho síla se pak hodí v domácnosti, kdy pro mladšího muže nebude problémem (tedy pokud je zručný typ) něco opravit nebo přibít, a to se může bezesporu hodit.

Sebevědomí

Další věcí, která se vám u mladšího přítele může líbit, je, že k vám jako k té zkušenější bude vzhlížet a obdivovat vás. Zajíčci navíc často své partnerky zbožňují a skládají jim komplimenty, to je ženám vždy příjemné a cítí se pak mnohem lépe. Mladší partner také starší ženu samozřejmě většinou motivuje k tomu, aby o sebe pečovala a vypadala co nejlépe, takže se o sebe žena více stará a snaží se i oblékat tak, aby se svému partnerovi líbila. Se zajíčkem mnohdy ženy doslova omládnou, starší ženy po boku mladších mužů totiž dostávají novou chuť do života, a to je vidět. Dalo by se říct, že je mladší partner doslova zázračným elixírem mládí a krásy.

Čistý štít

Nejlepší na tom všem je to, že mladší přítel má většinou čistý list. To znamená, že s ním nemusíte řešit nevydařené předchozí manželství, jeho děti, alimenty a ani již pořízenou hypotéku. Tyto věci nebudou zbytečně zatěžovat váš společný život. Můžete si tedy užívat, že váš přítel nejspíše ještě žádné závazky nemá a je jakýmsi nepopsaným listem. Maximálně vás může trápit jeho předchozí mladší expřítelkyně, ale když si vybral vás, tak nemáte důvod žárlit.

Nevýhody

Stejně tak, jako má vztah s mladším mužem řadu výhod, tak má i své nevýhody, kvůli kterým se můžete často cítit pod psa. Podstatné je jen to, aby nevýhody nevítězily nad výhodami… Na druhou stranu každý vztah nese určitá rizika a komplikace, a to nezávisle na tom, jaký je věk obou partnerů.

Reakce ostatních

První věc, co nejspíše budete řešit a s čím nezbývá, než se smířit jsou reakce okolí na váš vztah. Často pár znejistí právě kvůli přátelům obou partnerů. Jeho přátelé budou v jeho věku a budou se nejspíše bavit jinak než vy a mohou vašeho přítele často lákat ven na pivo anebo na párty atd. Záleží jen na příteli, jak se k tomu postaví. A pak jsou tu vaši přátelé a možná i vaše rodina, kteří se vám budou snažit vztah s mladším mužem vymluvit a budou vám stále říkat důvody, proč to nemůže vyjít a radit, abyste si našla někoho ve svém věku. Podobné řeči je potřeba ignorovat, nenechat se poznámkami okolí nahlodat a už vůbec nemějte pochybnosti o svých citech.

Názory

Mnohdy mohou být mladší muži nespoutaní a někteří si mohou chtít stále užívat, což časem může být problémem. Rozdíly v životních prioritách mohou vždy vztah ohrozit, problém ve vztahu s mladším mužem může nastat v názorech. On se chce jít večer bavit, popíjet s kamarády nebo vyrazit na festival. Jenže vy máte moc práce, šetříte peníze do domácnosti a nemůžete jít pařit nebo se vám prostě nechce, protože ráno brzy vstáváte do práce, zatímco váš přítel může do odpoledne spát. Mladší muži se zkrátka často chtějí bavit a jejich starší přítelkyně mají třeba něco jiného na práci a mužům omezování příjemné není. Podobné situace jsou zapeklité, pakliže máte jiné názory na dané věci.

Žárlivost

Dalším problémem pak bývá žárlivost, kolem mladého muže se mohou pohybovat i jiné krásné ženy v jeho věkové kategorii, které mohou starší ženu dost znejistit a opět o sobě může začít pochybovat. Nikdy však nezapomeňte na své hodnoty a mějte zdravé sebevědomí. Vždyť mladší partner si vybral z těch všech mladších žen právě vás, tak k tomu měl nejspíše důvod, tak na to myslete.

Sex

Další komplikace mohou po čase nastat i v sexu, neboť mnoho sexu s mladším partnerem je velké plus a ze začátku je to super, ale je jen otázkou, zda i vy budete mít časem stále stejně velkou chuť jako váš mladší druh, jehož výdrž je nezměrná. Starší žena by si možná po pár letech trvání vztahu raději jen četla či si šla brzy lehnout, jenže vás partner chce sex pořád. Podobné problémy se po čase objevují v každém vztahu, to je normální.

Matka vs. syn

Dále se často stává, že si po nějaké době začne starší žena vedle mladého muže připadat jako jeho matka, a to ženě není zrovna příjemné. Je to dost možná tím, že mladíci, které přitahují starší ženy, nemají mnohdy vyřešený svůj vztah s matkou a chybějící pouto si pak mladí muži hledají právě u zralejších žen. Příliš mladý muž si může časem myslet, že se o něj máte starat tak, jak to dělala jeho maminka, to znamená, že možná bude chtít, abyste mu jídlo dávala až pod nos a třeba mu i balila tašku do práce. Vy ale přeci nechcete dalšího syna, proto nedopusťte, aby se váš vztah zhoupnul do vztahu matka a syn.

Založení rodiny

Naprosto zásadní otázkou je pak téma, které se nikdy snadno s mužem neprobírají a natož s tím mladším. Ale i přesto je asi lepší si i tuto problematiku vyjasnit raději hned na začátku vztahu, tou zapeklitou otázkou je založení rodiny a případná svatba. V tomto ohledu samozřejmě bohužel hraje čas a váš věk proti vám, protože pokud ještě nemáte dítě a jednou ho plánujete, je dobré vědět, zda váš mladý přítel má stejné priority. Může se totiž stát, že je vám kolem 40 let, jste bezdětná, ale po miminku toužíte. Jenže co když se na roli otce váš přítel prostě ještě necítí? Otázka dětí je podstatné téma, které by se nemělo ignorovat, a to hlavně kvůli času. Samozřejmě to také může být i obráceně, když žena již dítě má a další nechce a muž pro změnu zase chce. Nesplnění očekávání by mohlo časem zabolet, proto si to raději vyjasněte dříve než později.

Stárnutí

Pak je dobré myslet i na přibývající léta, protože pokud je mezi vámi a vaším partnerem větší věkový rozdíl, bude to dříve nebo později vidět. Čas je bohužel neúprosný a faktem zůstává, že v 50 letech nebudete vypadat jako jste vypadala ve 20 letech a nepomůže ani kosmetika. I když to ze začátku můžete zvládat, počítejte s tím, že vždy budete vypadat starší než váš vyvolený. Nebude vám tedy zbývat nic jiného, než se smířit s tím, že s postupem času bude více a více viditelné, že jste starší a váš přítel bude stále vypadat mladě.

Finance

A poslední věcí, kde by mohly nastat komplikace, jsou finance. O hodně mladší muž nejspíše teprve začíná budovat svoji kariéru, a proto nejspíše nebude dostatečně zajištěn, a to pro ženu může být problém, zvláště pokud už nemá něco našetřeno nebo pokud nevydělává hodně… Aby se to časem nezvrtlo a neživila jste svého partnera vy. A i kdyby mladší přítel měl dostatek peněz, hrozí, že bude utrácet za různé nepotřebné věci, protože je ještě mladý a chce si užít. Ne každý umí hospodařit s penězi… V tomto směru je dobré být ostražitá.

Jít do toho či nejít?

Mnoho odborníků tvrdí, že velký věkový rozdíl je prý v dlouhodobém vztahu spíše na škodu a může časem přinést mnoho zbytečných komplikací. Samozřejmě ale záleží na partnerech a na jejich vývoji, vztahovém růstu, což je stejné jako v každém jiném vztahu. Pokud při hledání partnera najdete někoho, s kým je vám dobře, nekoukejte na to, co říkají ostatní a ani na to, kolik mu je let. Důležité je, aby byl váš vztah šťastný. Dále čtěte: O kolik let máte mít mladšího muže, aby to klapalo.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve