Máte vodovou, nebo tukovou celulitidu? Na každou zabírá něco jiného

 Krása 
23. srpna 2018 09:48 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Existují dva druhy celulitidy Shutterstock
Tuková, nebo vodová? Věděli jste, že jsou dva druhy celulitidy? A na každou funguje zcela něco jiného. Stačí zjistit, jakým druhem trpíte právě vy.

V drogeriích i lékárnách se dá koupit celá řada krémů a gelů, které slibují, že vám díky nim bude celulitida doslova mizet před očima. Za některé můžete dát i pěkných pár set korun. Pravda je, že spousta z nich skutečně funguje, ale jenom v případě, že je správně použijete. V opačném případě se nemusí stát vůbec nic a vy jenom zbytečně vyhodíte peníze. Proč? Je to jednoduché. Existuje několik druhů celulitidy a na každou zabírá něco jiného.

Hromadění vody

Vodová nebo-li otoková celulitida vzniká hromaděním vody. Často trápí i velmi štíhlé ženy. Její příčinou je špatný průtok lymfy v těle. Její výskyt zhoršuje stres, hormonální antikoncepce i nedostatek pohybu. Oproti tukové celulitidě není bolestivá na dotek.

Co zabírá

Nejjednodušším řešením je začít sportovat. Pohyb totiž dokáže rozproudit lymfatický systém. Podpůrnou léčbou může být i lymfodrenáž, kterou dnes dělá řada masážních i kosmetických salonů. Důležité je dodržovat pitný režim, přidat můžete i chlorellu. Během sprchování či koupele provádějte pravidelně peeling, který krásně pokožku prokrví a ta pak bude mnohem lépe absorbovat anticelulitidní krémy. Připravit si můžete například cukrový, o kterém jsme psali zde.

Když je pod kůží tuk

Tuková celulitida už je horší případ. Jde totiž o hromadění tukových částí pod kůží. Tukové buňky totiž dokážou mnohem více násobit svůj objem. Výsledkem je tvorba zatvrdlých hrbolků, které jsou bolestivé na dotek. Tato celulitida trápí nejčastěji ženy s nadváhou.

Co zabírá

Bohužel bez radikální změny životního stylu to nejde. To znamená zhubnout tím, že vyřadíte z jídelníčku všechny rafinované cukry, smažená jídla a polotovary. Nutné je také zařadit sport, třeba plavání nebo rychlejší chůzi. Nezapomeňte dodržovat pitný režim. K tomu přidejte lymfodrenáž a pravidelně provádějte masáž pomocí speciálních strojků, které celulitidu dokážou rozmasírovat. Počítejte však s tím, že je to ze začátku bolestivé, ale výsledky se brzy dostaví. Pak dvakrát denně postižená místa natírejte těmi nejsilnějšími anticelulitidními krémy a séry.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod