S přibývajícím věkem klesají oční víčka. Bojovat proti propadu pokožky můžete i bez chirurgických zákroků

 Krása 
19. února 2021 11:00 / Eva Vogelová
  2
📷
6 fotografií v galerii
Velký pokles horního víčka může omezit zorné pole očí  Depositphotos
Stárnutí je proces, kterému se nevyhne nikdo. Dobrá zpráva je, že jeho projevy můžete vlastními silami minimálně zpomalit. S přibývajícím věkem nebudete bojovat pouze proti vráskám, ale i pokleslým víčkům. Pokožka okolo očí je velmi tenká a postupně ztrácí svoji pružnost. Následkem ochabnutí klesá dolů. Jak klesání víček zastavit či alespoň zpomalit?

Pokles víček je zejména estetický problém, ale v některých případech může i omezit zorné pole očí. „Víčka se mohou propadnout natolik, že vyloženě leží na řasách, což narušuje optickou osu vidění. Pacienti ke mně však přicházejí často s tím, že se jim nelíbí, jak jejich víčka vypadají,“ tvrdí plastický chirurg Venkat Ramakrishnan. V případě, že už jsou vaše víčka pokleslá ve velké míře, nezbavíte se jich patrně jinak než chirurgickým zákrokem. Pokud na nich pozorujete pouze začínající změny, máte šanci zhoršování zarazit.  

Dopřejte si dostatek spánku

Spánek ovlivňuje celkovou kvalitu života. Dokáže vyřešit i potíže, u kterých byste to možná nečekali. Dlouhodobý nedostatek spánku může mít velký podíl na předčasném stárnutí pokožky v očním okolí. „Vložení energie do změny životního stylu může být mnohdy stejně účinné jako kosmetické procedury. Pozitivní vliv na pokleslá víčka má zejména zdravý spánek,“ vysvětluje plastický chirurg Olivier Amar.

Naneste si na víčka vaječný bílek

Vejce jsou známá tím, že obsahují velké množství bílkovin. Konkrétně kolagen zlepšuje pružnost pokožky a zabraňuje jejímu ochabnutí. S přibývajícím věkem této látky ubývá, takže ji musíte pravidelně doplňovat. Vezměte si na pomoc jedno vejce. Oddělte bílek od žloutku a následně ho vyšlehejte.

Nakonec si bílek naneste na horní víčka a několik minut relaxujte. Proces opakujte každý den, dokud neuvidíte první změny. Dejte si však pozor na vyvolání alergické reakce. Nejprve si raději bílek naneste na ruku a podle toho zjistíte, jak na něj vaše pokožka reaguje. Přečtěte si také o blahodárných účincích obličejové sauny na pleť.

Položte si na víčka pytlíčky s heřmánkovým čajem

Heřmánek je protizánětlivá bylinka. Pomůže vám v boji proti poklesu horních víček. Přirozeně zmenšuje otoky a dokonce napomáhá při léčbě očních infekcí. Nejprve dva čajové sáčky ponořte na pár minut do horké vody, aby se z nich uvolnily aromatické látky. Poté je vložte do lednice zhruba na patnáct až dvacet minut. Nakonec si heřmánkové pytlíčky položte na oční víčka a půl hodiny je nechte působit. Postup opakujte jednou denně.

Dejte si na víčka malé kostky ledu

Pokud nemáte rádi chlad, možná vám tato metoda bude připadat poněkud nepříjemná. Led nedokáže zmírňovat pouze otoky, ale pomůže vám i zpomalit stárnutí očního okolí. Díky němu se totiž pokožka stáhne a už nebude rychle ztrácet svoji pružnost. Tuto proceduru však musíte provádět každý den několik minut, abyste z dlouhodobého hlediska dosáhli alespoň menších změn.  

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47