Proč ženy důvěřují homosexuálním kamarádům více než svým kamarádkám

 Vztahy 
14. února 2021 16:38 / Mirka Malá
  0
📷
3 fotografie v galerii
Ženy raději gay kamarády, než kamarádky Depositphotos
Heterosexuální ženy a homosexuálové mají něco společného. Obé strany se zajímají o jiné muže. Tato shoda může být tím, co spojuje tyto ženy a homosexuály, ale jejich silné vztahy ovlivňují i další faktory.

Zdá se, že ženy relativně více důvěřují názorům homosexuálů, více se na ně spoléhají a ženy, které mají homosexuální kamarády, mají také větší pravděpodobnost vyšší úrovně sebeúcty a spokojenosti se svými těly. Navíc nejde pouze o západní fenomén. V Číně například nyní mnoho žen vyhledává vztahy s homosexuály, důvěrníky, kterým říkají "gaymi“.

Krize důvěry

Když mají ženy kamarádský vztah s jinými ženami, mohou se navzájem vnímat jako konkurentky v otázkách mužů, potenciálních partnerů. Nebo se mohou obávat, že se jejich kamarádka zaplete s jejich manželem či partnerem. Když mají ženy za kamaráda heterosexuálního muže, existuje zde možnost rozvoje romantických pocitů nebo nesprávné vnímání potenciálu sexuální přitažlivosti.

A v tomto kontextu dává smysl, aby ženy obecně více věřily homosexuálním mužům, než svým heterosexuálním kamarádkám.

Otázkou pouze zůstává, zda je nedůvěra žen ve své kamarádky způsobena například nějakou nedůvěrou k vlastním manželům či partnerům, nebo zda například manželova nevěra stojí za tím, že se ženy raději kamarádí s homosexuálními muži. Na to ale vědci zatím neznají jednoznačnou odpověď.

Homosexuální muži pro ženy nejsou hrozbou

A o to jde v jejich kamarádství zjevně především, i když je tu spousta žen, které vyhledávají homosexuální kamarády pro jejich empatii a jemnost, kterou u heterosexuálních mužů hledají jen obtížně.

Přesto především ženy, které žijí v manželství nebo partnerském vztahu žijí především s obavou, že musí své muže hlídat a bránit před jinými ženami. Homosexuální muže jako potenciální hrozbu pro odvedení manžela od rodiny nevnímají, a proto jim tedy důvěřují mnohem více. O dost více, než svým kamarádkám. Dále čtěte: Jasné známky blížícího se rozchodu.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod