Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

 Vztahy 
15. května 2024 13:38 / Marek Pokorný
  0
📷
1 fotografie v galerii
Ženský orgasmus je skutečná věda, ať už se jedná o jeho dosahování nebo počet druhů Pixabay
Pro ženy je vyvrcholení často mnohem složitější, než pro mužské protějšky. Při každém sexu ho totiž dosahuje pouze desetina žen.

To ukázal nový průzkum společnosti Yoo zaměřený na orgasmus, kterého se zúčastnilo celkem 2500 Češek. Jen pro srovnání, pokaždé vyvrcholit se daří 63 % českých mužů. A mezi těmi, kdo nikdy nedosahují orgasmu při sexu, je mnohonásobně více žen (11 %) než mužů (1 %). 

Orgasmus má prokázané pozitivní účinky na psychiku i tělo, především vyvolává celkovou relaxaci. Ne každý ho však při sexu dosahuje snadno, proto odborníky zajímalo, jak vlastně Češi svůj orgasmus vnímají.

Orgasmus můžeme každopádně považovat za kouzelnou věc, protože dokáže sbližovat, zvýrazňovat pocity štěstí a dokonce i prodlužovat život. Ovšem jak takový orgasmus u žen vlastně vypadá? Jednoduše ho můžeme popsat jako intenzivní fyzickou rozkoš, kterou doprovází svalové kontrakce v pánevních svalech. 

Ženský orgasmus je skutečná věda, ať už se jedná o jeho dosahování nebo počet druhů. A jak dlouho taková nádherná záležitost, doprovázená svalovými stavy v dolní třetině pochvy, vlastně trvá? Obvykle od 3 do 50 sekund.

Například klitoridální orgasmus je nejsnadněji dostupný ze všech orgasmů. Často to také bývá první typ vyvrcholení, který se ženám poštěstí. To vaginální orgasmus je už pro některé ženy hůře dosažitelný. To je ovšem škoda, protože ženy, které měly tu čest ho ochutnat, jej popisují jako mnohem silnější než klitoridální.

A nyní si již můžeme prozradit 5 věcí, které ženám ničí orgasmus:
 
  • stres nebo psychická zátěž
  • únava
  • nízká chuť na sex
  • nízká sebejistota s vlastním vzhledem
  • stud při vyjadřování toho, co potřebují

Orgasmus prostě ženám přináší nejenom potěšení, ale má velmi pozitivní vliv i na jejich zdraví. Zvyšuje plodnost a pocit pohody, napomáhá hubnutí a zvyšuje schopnost buněk bojovat s různými infekcemi.

Zdroj: Yoo, NN Životní pojišťovna

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Umělé řasy jsou dávno out. Podpořte své vlastní řasy k růstu pomocí ricinového oleje a vitamín E

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít