Česnek máme všichni na dosah. Zkuste s ním trik z čínské medicíny a využijte všechnu jeho sílu pro své zdraví

 Zdraví 
18. února 2021 12:46 / Ema Maxová
  0
📷
3 fotografie v galerii
Česnek obsahuje látky důležité pro lidské zdraví Pixabay
Česnek je tradiční součástí české kuchyně, ale je také výtečné přírodní antibiotikum. Spolu s medem patří do výbavy každého, kdo začíná pociťovat důsledky chladného počasí. Dejte si česnek na 30 minut do úst a budete ohromeni jeho účinky.

Ne nadarmo se česneku říká zdravý pomocník. Veškerá jeho výjimečnost se připisuje zejména sloučenině alicin, díky níž česnek disponuje antibakteriálními a protiplísňovými účinky. Navíc, každý stroužek česneku je obohacen o vitaminy B1, B2, B3, B6 či C a také o vápník, železo, hořčík, mangan, fosfor, draslík, sodík a zinek. Česnek je tedy taková malá továrna na vitaminy a minerály.

Trik z čínské medicíny

Stará čínská medicína nás naučila, jak správně pečovat o své zdraví obyčejnými produkty přírody. Číňané používají stroužek česneku jako bonbón. Každé ráno si ho vloží na třicet minut do úst. Tímto způsobem se složky česneku dostanou pomocí slin do našeho organismu. Po půl hodince cucání můžete česnek vyplivnout a vyčistit si zuby, abyste se zbavili typického zápachu. Pokud to nepomáhá, žvýkejte kávové zrnko nebo pár lístků petrželky.

Blahodárný vliv česneku na naše tělo

  • Složky česneku, které se dostanou do krve, čistí naše cévy, pokožku a posilují imunitní systém.
  • Česneková kůra pomáhá i při hubnutí, neboť reguluje pocit hladu.
  • V rámci prevence blahodárně působí proti bronchitidě a jiným respiračním onemocněním.
  • Česnek pomáhá našemu srdci a stará se o čistotu střevního systému. Do našeho těla se pak dostává více živin a minerálů.
  • Česnek pomáhá při odstraňování těžkých kovů z těla, působí proti střevnímu průjmu, proti střevním zánětům a podporuje metabolismus.
  • Ne nadarmo se česneku říká zdravý pomocník.

Důležitý je druh i správné uskladnění

Nejlepší je česnek český, tím spíš, pokud si jej sami vypěstujeme. Jak je však uskladnit, aby nevyčpěl a nezplesnivěl? Více se dozvíte v našem dalším článku: Jak uskladnit česnek, aby vydržel celou zimu.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47