Zpomalte stárnutí: Vsaďte na potraviny vhodné po čtyřicítce

 Krása 
11. dubna 2019 17:17 / Gabriela Simenonová
  1
📷
5 fotografií v galerii
Buďte krásná i ve vyšším věku Shutterstock
Přesáhl už váš věk magickou hranici čtyř dekád? Pak vás bude jistě zajímat, jaké potraviny byste si měli dopřávat, pokud si chcete zachovat svěží a mladiství vzhled.

I když se nám to příliš nelíbí, stárnutí nás dříve či později dostihne. Na naší tváři i těle přibude pár vrásek, kůže se vysuší a my už nebudeme vypadat tak, jako když nám bylo dvacet. Pokud příliš neholdujete plastickým operacím a jiným omlazovacím zákrokům, pak musíte své stárnutí svěřit do rukou lepšího životního stylu.

Dobrý pocit a krásná pleť jdou ruku v ruce

Ženy v souvislosti se stárnutím nejčastěji trápí vrásky kolem očí, úst, na čele či na krku nebo rukou. Všemožně se je snaží zastavit pomocí drahé kosmetiky. Samozřejmě, že bez kvalitních pleťových krémů se vaše pleť neobejde, ale vy můžete jejich účinek ještě umocnit. Jak? Správnou kombinací jídel a potravin. Pak bude vaše pleť vyživenější, zářivější a mladistvější. 

Jak zpomalit stárnutí?

Stárnutí zastavit nedokážeme, ale zpomalit jistě ano. Pomůže zdravý životní styl a volba správných potravin.

Nejsilnější antioxidanty

Ovoce

Ovoce je opravdu silným antioxidantem. Některé druhy působí proti škodlivým látkám více, jiné méně. Svůj jídelníček obohaťte o následující druhy:

  • Borůvky: bojují proti volným radikálům z vnějšího prostředí a ztrátě kolagenu.
  • Papáju: podporuje elasticitu pleti.
  • Avokádo: působí skvěle na hladkou pleť.
  • Granátové jablko: potlačuje záněty v těle.

Zelenina

V boji proti stárnutí se můžete spolehnout i na zeleninu.

  • Červené papriky: jsou zázrakem bojujícím proti volným radikálům a nepříznivým vlivům vnějšího prostředí.
  • Brokolice je bohatá na vitamin C podporuje tvorbu kolagenu.
  • Špenát: udržuje pleť pevnou a zároveň hladkou.
  • Batáty: se postarají o zářivější pleť.

Řeřicha

Pro zpomalení nepříjemných příznaků stárnutí sáhněte i po jedlé bylině jménem řeřicha. Ta se postará o okysličení pleti, která pak bude pevnější a bude mít i zdravější vzhled.

Ořechy

Na omlazení pleti jsou perfektní i různé ořechy, zejména mandle. Ořechy a také semínka jsou skvělé na udržení hydratované pleti a také ji ochrání proti vlivům ničivých UV paprsků. Víte, že bychom ořechy měli před konzumací namáčet? Více jsme psali před časem.

Tučné ryby 

Omega 3 mastné kyseliny vyskytující se v rybách významně napomáhají snížit krevní tlak a redukují také riziko výskytu arytmie. Vhodnými zdroji mastných kyselin jsou ryby jako losos, tuňák, sardinky nebo sledi. Optimální účinnou dávkou je ryba na talíři minimálně dvakrát do týdne. 

Rada na závěr

Konzumace zdravého jídla a správný stravovací režim by měl být základem života každého z nás. Když jsme mladí, můžeme si dovolit občas zhřešit, ale po čtyřicítce už by si měl každý náležitě rozmyslet, co a v jakém množství bude konzumovat.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47