Vyhněte se potravinám, které našemu zdraví i postavě zaručeně škodí

 Zdraví 
10. dubna 2019 16:12 / Bronislava Silná
  0
📷
5 fotografií v galerii
Bílé pečivo vám příliš neprospěje Shutterstock
Existují potraviny, které jsou vysloveně škodlivé pro naše zdraví. Vyhněte se jim a nebudete mít problém s velkým břichem a nadváhou.

Ukládání tuku v oblasti břicha je velkým zdravotním problémem, protože vede i k dalším onemocněním. Jde zejména o infarkt, mrtvici, cukrovku a další nepříjemné civilizační nemoci. Přitom se potížím dá ve velké míře vyhnout právě úpravou jídelníčku.

Bílá mouka

Vyhněte se výrobkům z bílé mouky. Ať se jedná o bílé pečivo nebo bílou rýži, v obou případech jde o prázdné kalorie. Vaše tělo do sebe dostane mnoho sacharidů, ale žádné pořádné živiny a žádnou vlákninu. Tím se bílá mouka podílí na vzniku obezity a ukládání tuku.

Margarín

Ztužené tuky jsou obtížně stravitelné prázdné kalorie. Nejezte je ani ve formě náhražky másla, ale ani jako přídavek do pečiva. Vedle neblahého vlivu na vaši postavu stojí tyto produkty i za vznikem některých druhů rakoviny a za dalšími potížemi.

Slazené nápoje

Velký vliv a vinu za rozšíření obezity po bohaté části světa má zvyk popíjení slazených nápojů. Ty obsahují obrovský podíl kalorií, které nemají žádný přínos pro člověka. Tyto nápoje mohou být přínosné pro někoho, kdo má problém s příjmem potravy či pro těžce pracující, aby získali rychlou energii. Jinak nemají žádný význam.

Smažená jídla

Při smažení se jednak znehodnocuje původní potravina, ale také se do pokrmu dostává obrovské množství tuku a produkty smažení, které bývají karcinogenní a obecně nezdravé. Navíc často se smaží potraviny, které samy o sobě obsahují mnoho sacharidů, čímž se přispívá k nadváze ještě víc.

Alkohol

Alkohol jsou opět prázdné kalorie. Velmi závažná je také skutečnost, že po několika pivech či po vypití dvou či tří skleniček vína se prudce zvyšuje chuť k jídlu, takže člověk pak zkonzumuje mnohem víc potravin. Tím se zvyšuje neblahé působení alkoholu. Více informací o alkoholu najdete třeba zde.

Slané pokrmy

Dalším nebezpečným jídlem jsou všechny silně solené pokrmy, které také vytvářejí chuťovou závislost. Solených bramborových lupínků tak člověk sní jistě víc než těch, které by byly bez soli. Sůl navíc podporuje zadržování vody v těle a tím také přispívá k horší funkci orgánů.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve