Těžké kovy poškozují zdraví! Jak poznat, že máte zamořené tělo a jak se od nich očistit

 Zdraví 
13. září 2018 07:48 / Martina Langová
  4
📷
5 fotografií v galerii
Jeden z příznaků je zadržování tekutin v těle Shutterstock
Jsou všude okolo nás. Ať už v jídle, vakcínách nebo vzduchu. Těžké kovy se staly součástí našich životů a hazardují s naším zdravím. Měli bychom proto znát triky, jak se jim co nejvíce vyhýbat.

Do našich těl se těžké kovy dostávají prakticky s prvním nádechem na tomto světě. Ovzduší je jimi natolik zamořené, že jsou prakticky všude. Pak už je ve svém těle jen přiživujeme a množíme. Naštěstí však existují přírodní prostředky, které je dokážou z našeho organismu dostat ven.

Zamořené tělo

Těžké kovy vstupují do našich těl velmi nenápadně a je prakticky nemožné se jim v běžném životě vyhnout. Dlouhé roky pak mohou setrvávat v různých orgánech, aniž bychom si toho nějak významně všimli. Jenže tím, jak je každý den přiživujeme – konvenční stravou a pitím, chemickou kosmetikou a nakonec i samotným dýcháním – se probouzí jejich ničivá síla a zdravotní obtíže na sebe nenechají dlouho čekat.

Očista těla

Naštěstí má náš organismus jednu úžasnou vlastnost – dokáže se sám regenerovat a uzdravovat. Jenže aby toho byl schopen, musíme mu být nápomocni. Těžké kovy tento „samoupravující“ proces blokují. Pokud se pustíte do očisty od těžkých kovů, je vhodné domluvit se s lékařem nebo nejbližší laboratoří na průběžných testech. Podle toho poznáte, jak to uvnitř vašeho těla vypadá, případně jak jste nebo nejste s očistou úspěšní. Přitom testy nemusí být z krve. Nejčastěji se odebírá moč, sliny, vlasy nebo dokonce i mateřské mléko.

Usazování kovů

A kde se v těle nejčastěji hromadí? Jsou to oslabená místa. Tedy ta, kde je nějaká „skulinka“ vhodná pro jejich úkryt. Jde zejména o orgány, kde chybí minerální látky. Právě v těchto oblastech se pak mohou bez obav usazovat přijaté toxické kovy. Logickým základem pro čistění těla je tak dostatečný příjem minerálních látek. Až teprve ve chvíli, kdy bude mít tělo dostatek všeho, co ke svému fungování potřebuje, začne se zbavovat všeho, co tam nepatří.

Nejběžnější škodná

Mezi prvky, které se v těle nejčastěji usazují, patří třeba hliník. A nemusíme hned jíst z hliníkových příborů. Velmi často jej přijímáme například ve vakcínách, které by bez něj nefungovaly. Jenže zatímco hliníku, který se do těla dostane ústy (například příbory), se zbavíme vcelku rychle a snadno. Hliník vpíchnutý do svalu se v těle usazuje a není jednoduché jej dostat ven. Dalším velmi častým usazujícím se prvkem v těle je olovo. Schovává se hlavně tam, kde chybí vápník, tedy v kostech. Kadmium zase nahrazuje zinek. Nikl se zabydlí dobře tam, kde chybí hořčík. A arzen je náhradou fosforu.

Příznaky otravy

Pokud se pro očistu těla od těžkých kovů rozhodnete, počítejte s tím, že je to běh na dlouhou trať. Varovat před intoxikací těžkými kovy by vás však mělo bolení či motání hlavy, chronická únava, bolesti zad bez zjevných příznaků, křeče, artróza a bolesti kloubů, omezená funkce lymfatického systému, zadržování tekutin v těle, bolesti ledvin, špatná funkce jater, neschopnost se pořádně nadechnout, pocit tlaku na plicích, neurologické potíže, bolesti svalů, přibírání na váze, brnění v končetinách, porucha paměti i myšlení (skleróza), zamlžené vidění a mžitky před očima, tiky, ztráta čichu a chuti, porucha vyprazdňování, potíže s trávením, padání vlasů, cysty i rakovinné nádory.

Účinná očista

Chlorella

Sladkovodní řasa je velmi bohatá na aminokyseliny, vitaminy, minerály a stopové prvky. Ceněna je hlavně proto, že dokáže skvěle očistit tělo od nežádoucích látek – tedy právě toxinů a volných radikálů. Díky tomu je následně schopna zvýšit odolnost proti infekcím a virům.

Koriandr

Patří mezi superbyliny, které dokážou většinu těžkých kovů vyvázat z organismu. Zejména pak rtuť, olovo a hliník, což jsou kovy, které mimo jiné potlačují funkci imunitního systému. Navíc koriandru na pročištění těla stačí poměrně krátké časové období, zhruba dva týdny. Je však nutné užívat alespoň 400 mg byliny denně. Jeho výhodou je, že se dostane i přes mozkovou bariéru, tedy čistí opravdu každé místo v těle.

Petržel

Jde o jednu z nejlepších bylin na odstraňování rtuti z těla. Obsahuje také vysoké množství flavonoidů, které mají antioxidační vlastnosti. Ukrývá v sobě i karotenoidní antioxodanty lutein a zaxantin, které zlepšují zrak a pomáhají tělu neutralizovat škodlivé UV záření.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47