Červený zázrak ze švestiček. Umeocet detoxikuje a zažene i bolesti hlavy

 Zdraví 
06. dubna 2019 17:06 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Tyto švestičky jsou v Japonsku velice oblíbenou pochoutkou Depositphotos
Umí jídlo nejenom okyselit a osolit, ale dokáže si poradit s celou řadou zdravotních neduhů. Řeč je o umeoctu. Seznamte se s ním.

Umeocet je slanokyselá tekutina červené barvy, která vzniká fermentací nakládaných švestiček umeboshi. Ty se po sklizni nejprve nasolí a nechají se sušit na slunci. Pak kvasí ve slaném nálevu, do něhož se ještě přidávají zelené shizo listy, které mají na svědomí nádherné karmínové zabarvení umeoctu. V kuchyni tak umeocet dokáže nahradit až 20 % soli. A to není zdaleka jeho největší výhoda. 

Balzám pro zažívání

Pokud hledáte skvělý prostředek pro detoxikaci, neměl by vám rozhodně v domácnosti chybět právě umeocet. Kromě toho má také pozitivní účinky na trávící soustavu a celkový metabolismus. Zažene pálení žáhy, podpoří léčbu žaludečních potíží, zlepší chuť k jídlu.

Stačí lžíce denně

Každodenní popíjení ředěného umeoctu přispívá k odkyselení organismu, vede ke zvýšení naší energie, k ústupu bolestí hlavy a ke zpomalení stárnutí. Pravidelné užívání umeoctu čistí klouby a je prevencí vzniku různých kloubních usazenin. Stačí si ráno na lačno vypít sklenici vlažné vody se lžící této tekutiny a vaše tělo vám bude vděčné. Podobně skvělé účinky má také voda s citronem. Co všechno umí s tělem, jsme psali zde.

Domácí lékař

Umeocet je prakticky malý domácí lékař. Kromě výše uvedených benefitů dokáže také odstranit plísně z těla, řeší zácpu i průjem, čistí krev, eliminuje únavu, chrání tělo před vyčerpáním, obnovuje vitalitu.

Vynikající dochucovadlo

Z umeoctu si lze také připravit jednoduchou zálivku na salát. Smíchejte jej s olivovým olejem a rázem vytvoříte extra salát i z těch nejobyčejnějších zelených listů. Stejně tak jej můžete použít na dochucení koprovky, čočky na kyselo, kulajdy a dalších pokrmů.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008