Dětský olej udělá velkou službu i dospělým. Má široké využití a úžasné vlastnosti

 Krása 
17. prosince 2019 15:50 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Dětský olejíček je malý kosmetický zázrak Internet
Vadí vám, že máte v koupelně spoustu flaštiček a flakonů na kdejaký kosmetický problém? Pořiďte si dětský olejíček, zvládne totiž podstatně více úkolů, než jen péči o jemnou dětskou pokožku.

Dětský olej by v žádné kosmetické výbavě neměl chybět. Je to skvělý multifunkční pomocník, který provoní vaši pokožku i vlasy, ochrání je před vysoušením a poradí si i s odlíčením voděodolného make-upu. Použití dětského oleje je opravdu velmi široké.

Tělový krém

Pokožku hebkou jako miminko můžete mít i vy. Použijte dětský olejíček namísto tělového krému. Naneste ho po koupeli na vlhkou pokožku a jemně vmasírujte. Výsledkem bude hebká a provoněná pleť.

Relaxační koupel

Dopřejte si relaxační koupel, po které bude vaše pokožka provoněná a hydratovaná. Přidejte dvě lžíce dětského olejíčku do vany a relaxujte. Příjemná vůně zklidní vaše smysly a po koupeli bude vaše pokožka jemná, i bez použití krému.

Výživná olejová maska na vlasy

Dopřejte svým vlasům olejovou péči. Pro použití na vlasy se nejlépe hodí přírodní olejíčky, například s obsahem mandlového oleje. Olejíček naneste do vlhkých vlasů, zabalte do potravinové fólie a nechte působit. Minimální doba působení je 10 minut. Poté vlasy důkladně opláchněte šamponem.

Můžete také vetřít pár kapek dětského olejíčku do konečků suchých vlasů – okamžitě tím získají zdravý lesk!

Pomocník při manikúře a pedikúře

Dětský olej vám udělá výbornou službu i při péči o nehty na rukou a nohou. Naneste jej vatovou tyčinkou na kůžičku okolo nehtů, olej kůžičku změkčí a vy ji poté snadněji dřívkem zatlačíte. 

Suchá kůže na chodidlech a popraskané paty se stanou minulostí, pokud je na noc namažete dětským olejem. Naneste olejíček na chodidla a dopřejte sami sobě reflexní masáž a chodidla namasírujte. Poté skočte do tlustých ponožek a nechte působit přes noc – ráno se probudíte s hedvábnou pokožkou.

Odličovač voděodolného make-upu

Naneste pár kapek oleje na vatový tampon a odličte obličej, jak jste zvyklá. Budete překvapená, jak dobře olej odlíčí i voděodolný make-up a řasenku. A možná zjistíte, že nebudete muset po odlíčení použít ani krém.

Pokud se vám při líčení otiskne řasenka na víčko nebo tvář, odstraňte ji vatovou tyčinkou s kapkou dětského oleje.

Výhody dětského oleje

Dětské oleje jsou vyráběny pro nejcitlivější pokožku našich nejmenších. Hýčkají a ošetřují pleť miminka při koupeli i masáži a chrání ji proti vnějším vlivům a vysoušení. Vyznačují se unikátním složením pečlivě sestaveným z kombinace olejů a přírodních a pečujících ingrediencí. Díky těmto vlastnostem se hodí nejen pro péči o pokožku miminka, ale také pro dospělé. A pokud se nadměrně potíte, můžete si pro změnu pořídit dětský pudr, jak jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod