Uhlíkovou pleťovou masku pro všechny typy pleti si můžete snadno připravit doma

 Krása 
31. října 2020 13:23 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Kosmetiku během lockdownu zvládneme samy Depositphotos
Superfood masky jsou velmi populární a patří mezi ně i ty uhlíkové. Ty jsou totiž jedním z nejúčinnějších prostředků pro úpravu pleti, zvláště když nyní během lockdownu nemáme možnost zajít na kosmetiku.

Při správném použití může být uhlíková maska ​​z dřevěného uhlí skutečným balzámem pro ucpané póry, které vaši pleť zbaví i bílých teček a přebytečného mazu. A navíc si takovou masku snadno připravíte doma a bude stejně účinná jako ta z kosmetického salonu.

Uhlíkové masky nejsou samozřejmě žádnou novinkou, jsou ale velmi oblíbené. Uhlíkové masky díky aktivnímu uhlí natáhnou všechny povrchové bakterie, toxiny, chemikálie, špínu, maz a další mikročástice z pórů pleti a brání jim ve vstupu do krevního oběhu. "Aktivní uhlí je velmi savé,“ říká dermatoložka Michele Green. "Je to jako mikrohouba absorbující všechny znečišťující látky a toxiny. Tyto látky se z pokožky odstraní, když si z obličeje masku opláchnete.“

Co na výrobu masky potřebujete

Vytvořte si základní vzorec pomocí stejných dílů suchého jílu a prášku z aktivního uhlí. Nejprve vždy zkombinujte suché ingredience, poté je jemně promíchejte s těmi mokrými.

Potřebovat tedy budete 1 polévkovou lžíci aztéckého prášku z bentonitového jílu, 1 polévkovou lžíci organického aktivního uhlí, 2 čajové lžičky vody, ale můžete přidat podle toho, jakou konzistenci chcete mít a dále doplňky podle typu vaší pleti. Tedy nějaký éterický olej, který máte vyzkoušený. Budou stačit dvě tři kapky.

Co přidat do masky podle typu vaší pleti

Dermatologové radí, čím domácí masku doplnit, aby zcela odpovídala typu vaší pleti. Pro pleť s akné je to lžíce probiotického jogurtu nebo dvě kapky oleje z čajovníku. Pro mastnou pleť použijte několik kapek vilínu bez alkoholu a pro uklidňující účinek přidejte dvě kapky esenciálního levandulového nebo růžového oleje. A v neposlední řadě pro suchou pleť přidejte několik kapek oleje z hroznových semen. Pro kombinovanou pleť postačí dvě kapky čistého azulenového oleje.

Bublinková maska

Chcete-li vyrobit sycené uhlí nebo bublinkovou masku, přidejte potravinářskou sodu a kyselinu citrónovou v poměru 2:1. Neočekávejte ale stejný typ bublin, jaké mají masky zakoupené v obchodě, protože ty používají kyselinu uhličitou.

Bublinkovou masku aplikujte na obličej ihned a po pěti minutách ji omyjte teplou vodou. Nezapomeňte, že kyselina citronová je silný exfoliant, takže pokud máte citlivou nebo reaktivní pokožku, měly byste masku nejprve otestovat na malém kousku vaší pleti. Dále čtěte: Je sezona dýní, zkuste je zapracovat do své péče o pleť. Budete příjemně překvapená.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Celulitida trápí ženy bez ohledu na věk i postavu. Tělu je potřeba dodávat živiny, které jsou účinné...

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum