I rolák může být sexy. V této zimní sezoně by se měl stát základem vašeho šatníku

 Móda 
30. října 2020 09:06 / Mirka Malá
  0
📷
6 fotografií v galerii
Roláky jsou doslova zimní klasikou Depositphotos
Roláky jsou doslova zimní klasikou, která nikdy nevyjde z módy. Jde tedy jen o to, jaké roláky se budou zrovna nosit. Letos to budou jak ty jemné, tak opravdu robustní roláky.

Roláky jsou opravdu vrcholnou zimní výbavou, kterou musíte mít. Módní tvůrci jen každoročně rozhodují o tom, jaký druh roláků se bude v aktuální sezoně nosit. A lze říci, že letos o roláky půjde hodně. Koneckonců na podzim jsou hitem límečkové šaty, mezi kterými nechybí ani ty s roláčkem.

Takže ať už si nakonec vyberete jakýkoliv rolák, v této sezoně se musí stát základem vašeho šatníku.

Jaké roláky se budou letos nosit

Dalo by se to fakticky definovat jedním slovem. Všechny. Od těch elegantních, které vykreslují krásnou ženskou siluetu, až po ty masivní pro pořádné zahřátí. Roláky letošní zimy mají zkrátka mnoho podob. A to samé lze říci i o barvách.

Jak roláky nosit

V závislosti na tloušťce úpletu lze rolák nosit mnoha různými způsoby. Chunky a tlusté pletené styly se často hodí k neformálnějšímu vzhledu, takže si je můžete kombinovat s džínovými kalhotami nebo džínovou sukní.

Jemnější roláky budou opravdu dobře fungovat třeba do saka či kabátu, a ty superjemné roláky skvěle fungují pod šaty, nebo je lze obléknout pod kardigany.

Pokud jde o materiály, je vlna nebo kašmír jasnou volbou, protože vlastnosti těchto materiálů jsou velmi příjemné, jsou teplé a drží tvar. Jsou ale poměrně drahé, takže se můžete poohlédnout po dostupnějších verzích.

Vybrat si rolák tedy můžete podle vlastního stylu a vkusu a v neposlední řadě také peněženky. Některé klasické roláky se budou nosit dokonce o jednu velikost větší, ideálně ležérně zastrčené do kalhot.

K elegantní dlouhé sukni si například můžete zvolit jemný rolák ze žebrovaného úpletu, který vám navíc dá skvělou siluetu.

Naopak rolák s tlustým žebrováním bude letos takovým univerzálním kouskem, který se hodí pro ležérnější styl ke kalhotům i sukni.

Tvůrcům se letos líbí i robustní rolák s úpletovým vzorem, který je na vzdory své robustnosti velmi elegantní, zvlášť když si vyberete takový rolák v nějaké krémové barvě.

Populární také budou úpletové roláky s knoflíčky na rukávech, které roláku dodávají určitý retro styl a jistou dávku elegance.

No a na závěr nesmíme zapomenout na klasiku v podobě jemného pleteného černého roláku, se kterým zkrátka nikdy nepochybíte. Dále čtěte: Bundy a kabáty z umělé kožešiny se letos v zimě budou hodit pro každou příležitost.

Témata: móda, trend, zima, rolák, styling
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve