Bylinka zvaná kočičí dráp vyléčí chřipku, artritidu i revma. A má i další blahodárné účinky

 Zdraví 
26. října 2020 11:11 / Kateřina Kofroňová
  1
📷
5 fotografií v galerii
Když už léky nepomáhají, anebo to chcete zkusit jinak Depositphotos
Postupem času začíná být náš organismus rezistentní vůči široké škále léků, a to včetně těch nejsilnějších antibiotik. Naopak je ale prokázáno, že některé byliny mají blahodárný účinek na zdraví a jsou schopny pomoci léčit i ty nejtěžší choroby. Vilcacora neboli kočičí dráp mezi ně rozhodně patří.

Vilcacora je dřevitá bylina pocházející z Peru a právem patří mezi nejlepší antivirové byliny, které posilují imunitní systém a bojují s infekcí. Kočičí dráp má ale také protizánětlivé, antioxidační a rovněž antimutagenní vlastnosti.

To ho dělá vhodným pro přírodní lečbu artritidy, astmatu, diabetu, virových onemocnění, hemoroidů, ale podle některých pomáhá eliminovat i volné radikály, které mohou způsobovat závažné srdeční choroby, ale i rakovinu.

Chřipka či angína nemají šanci

Jakmile pocítíte, že na vás tzv. něco leze, na nic nečekejte a sáhněte po kočičím drápu. Uvařte si jeden litr čaje z kočičího drápu a popíjejte jej po celý den. S čajem v menším množství pokračujte ještě tři dny. Ze zkušeností lidí, kteří vilcacoru užívali, lze tvrdit, že pokud nasadíte tuto přírodní léčbu včas, skončí nemoc tak rychle, jako začala. Čaj lze používat i preventivně, a to v dávce jeden velký šálek týdně.

Další blahodárné účinky

Vilcacora má ale mnohem širší spektrum pozitivních účinků na lidský organismus. Působí antivirově i antibakteriálně a stimuluje imunitní systém. Je známá jako silný antioxidant, působí protizánětlivě, protialergicky a je vhodná při detoxikační kůře. Pomáhá s otoky, při zánětech žil, zabraňuje vzniku artritidy a je antirevmatická. Na revma pomáhají i kaštany, o čemž jsme psali v tomto článku.

Lze ji používat jako alternativu chemicky vyráběných antihistaminik, normalizuje střevní mikroflóru a aktivuje tvorbu červených krvinek. V neposlední řadě je také uctíváná jako prostředek, který by v budoucnu mohl pomáhat v boji s rakovinou, jelikož zabraňuje množení rakovinných buněk.

Jak ji užívat

Bylinu seženete ve formě tekutého extraktu, v tabletách, ale i v podobě čaje. K dostání je rovněž krém, který lze použít při lokální léčbě artritidy, revmatismu nebo dalších svalových a kloubních problémů.

Možné vedlejší účinky

Kočičí dráp je obecně dobře tolerován, nicméně byly zaznamenány i mírné vedlejší účinky ve formě závratí, nevolností či průjmu. Tyto nežádoucí účinky však byly mírné a ustupovaly s dalším používáním. Vždy je ale dobré poradit se při užívání jakékoliv byliny se svým lékařem. Bylina totiž může reagovat s některými léky, jako například těmi na vysoký krevní tlak.

Tento doplněk se nedoporučuje těhotným ženám, dětem, alergikům na mořenovité rostliny či pacientům s Parkinsonovou chorobou. Vhodný není ani pro lidi trpící jakýmkoliv autoimunitním onemocněním, jako je například roztroušená skleróza, poruchy krvácení, nízký tlak či leukémie.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47