I z nesouměrných nebo úzkých rtů lze vykouzlit sexy ústa hodná závisti

 Krása 
01. září 2018 14:27 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Správné líčení dokáže se rty udělat divy Shutterstock
Ne každému nadělila příroda sexy plné a perfektně souměrné rty. Jenže i ženy s úzkými či jinak nedokonalými rtíky touží po krásných rtech. Naštěstí nemusí svůj problém hned řešit u plastického chirurga, čarovat s rty lze i pomocí líčidel.

Perfektní rty jsou snem snad každé ženy. Co ale dělat, když dokonalé nejsou? Naučte se pár triků, díky kterým své rty vytvarujete přesně podle vašich představ. Pomocí několika fíglů lze rty opticky zmenšit, zvětšit i vytvarovat.

Pomůcky pro vytvoření perfektních rtů

Pokud se chcete naučit kouzlit s líčidly a docílit tak krásných rtů, budete potřebovat několik kosmetických pomocníků:

  • make-up
  • korektor
  • rtěnku nebo lesk
  • pudr
  • konturovací tužku

Právě pomocí konturovací tužky si můžete nakreslit rty úplně nové, vytvarovat si je nebo upravit případnou nesouměrnost.

Korektor

Aby byl celkový dojem perfektní, je dobré se zaměřit nejen na samotné rty, ale i případné vrásky kolem úst. Ty totiž zbytečně přidávají roky navíc. V případě korektoru je nejlepší zvolit odstín béžové barvy.

Korektor jemně vklepejte prsty do rýh kolem rtů. Pokud chcete, aby korektor na tváři dlouho vydržel, můžete ho ještě zafixovat pomocí lehounké vrstvy pudru.

Make-up

Ještě dříve, než začnete rty tvarovat pomocí konturky, naneste na rty make-up tělové barvy. Tělová barva příjemně neutralizuje barvu vašich rtů. Make-up lze nahradit také speciální bází pod rtěnku. Záleží na tom, co máte po ruce.

Báze pod rtěnku případně make-up vaše rty skvěle připraví na konturovací tužku, rtěnku i lesk. Díky této maličkosti vydrží barva na rtech výrazně déle než bez těchto přípravků.

Konturovací tužka

Barva konturovací tužky by měla ladit s barvou rtěnky. Ideální je, když je konturka ve stejném odstínu jako rtěnka.

Pomocí konturky pečlivě obkreslete linii rtů, linku pak jemně rozmažte štětečkem nebo vatovou tyčinkou - linka pak bude působit měkčeji.

Práce s konturkou není tak složitá, jak se může zdát. Nejprve obtáhněte vnější okraj rtů tužkou na rty. Pak konturkou nakreslete na horním rtu písmeno V tak, aby hrot V byl uprostřed horního rtu. Poté nakreslete uprostřed spodního rtu svislou linku. Společně vytvoří písmeno Y a vznikne tak optický efekt plnějších rtů. 

Rtěnka

Způsobů, jak na rty nanést rtěnku, existuje hned několik a každému vyhovuje něco jiného. Za nejsnazší způsob považují profesionálové nanášení rtěnky pomocí štětečku na rty.

Podobně jako u korektoru i rtěnku můžete na závěr poprášit slabou vrstvičkou pudru, čímž růž zafixujete. O tom, jaké barvy rtěnek dokáží přitáhnout pohledy okolí, jsme psali zde.

Kouzlení s konturkou

Nedokonalé rty lze vylepšit pomocí konturky. Každý nedostatek vyžaduje něco jiného.

Úzké rty

Pokud vás trápí příliš úzké rty a chcete je opticky zvětšit, není to problém. Stačí konturovací tužku použít na vnější linii rtů. Dalším trikem je použít lesk na rty, který rovněž přidá rtům na objemu. Naneste ho do středu rtů a díky odrazu světla budou vaše ústa vypadat hned plnější. Hodně ovlivníte i barvou lesku či rtěnky - vyhněte se tmavým odstínům.

Příliš silné rty

Některým ženám naopak vadí příliš silné rty a chtějí je naopak trochu zmenšit. Toho docílíte tak, že při líčení nebudete zacházet až k jejich linii a linku konturou ukončíte kousek od koutku. Plným rtům sluší tmavé a matné odstíny, které opticky uberou na jejich objemu.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47