Trendy líčení: Hitem letošního podzimu budou metalické odstíny i výrazné rty

 Krása 
24. září 2018 09:32 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Letošní podzim bude barevný a třpytivý Internet
Chcete být na podzim nalíčená podle posledních trendů? Pak odložte neonové barvy a nude odstíny a sáhněte po metalických odstínech v barvách zralého ovoce.

Podzimní příroda se halí do tónů zlatavé barvy, které zvolna přecházejí v oranžovou až temně vínovou. A těmto barvám byste měla přizpůsobit i svůj make-up. Ale pozor! Pokud jste měla tendenci se na podzim halit do zemitých a matných tónů, tak na to rovnou zapomeňte. V kurzu jsou stále třpytivé odstíny a hlavně rozjasňovače.

Nebojte se dvou barev

Nebojte se experimentovat a namalujte si oči klidně dvoubarevnou oční linkou. Nahoře zvolte třeba klasicky černou a spodní linii veďte v odstínu metalické modré, vínové, zlaté nebo tmavě zelené. Hitem letošního podzimu jsou linky špičaté, hranaté, useknuté i extra dlouhé, jednoduché, dvojité, ostré jako břitva nebo nedbale rozmazané. Nedaří se vám namalovat přesná linka? Máme pro vás jednoduchou pomůcku, o které jsme psali zde. Co se týče očních stínů, v módě jsou jak klasické kouřové stíny, tak zářivé a metalické barvy, třeba v barvě mědi.

Šťavnatá broskev

Co se týče tváří, pak na podzim, kdy vaše pokožka pomalu bledne, sáhněte po narůžovělých a broskvových barvičkách. Místo tvářenky můžete použít také bronzer, ale dejte si pozor na to, aby neměl zlatavé odlesky, které se hodí hlavně na léto. Nezapomeňte ani na metalické rozjasňovače. Naneste je na horní hranu lícní kosti, svažující se šikmo od oblasti pod vnějším koutkem oka až po její zaoblený okraj.

Je libo hnědé nebo modré rtíky?

Vaše rty by měly být třešničkou na dortu. Vězte, že červená rtěnka je stálicí v líčení a nevyjde nikdy z módy. Střídat ji můžete s vínovou až hnědočervenou a výraznou korálovou. Ale v kurzu jsou rtěnky hnědé barvy. Vybrat ten správný odstín však bývá někdy oříšek, proto si při koupi hnědé rtěnky raději nechejte poradit od profesionálů. Jestli milujete extravaganci, pak si klidně rty zahalte do odstínů tmavě fialové, lila nebo studené modré. Vedle nešlápnete ani s odstíny šedé a zelené.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve