Po čtyřicítce prudce klesá v pleti kolagen a elastin. Pleťové masky umí zázraky, musíte je ale správně používat

 Krása 
24. září 2020 10:10 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Čtyřicítka je strašákem mnoha žen Depositphotos
Stárnutí se nejvíce projeví na pleti. Vrásky, kruhy pod očima, pigmentové skvrny. S těmito neduhy si poměrně snadno dokáží poradit i pleťové masky. Ale jen za předpokladu, že je používáte správně.

Čtyřicítka je strašákem mnoha žen. Kůže začíná být viditelně povadlá a vrásky jsou už viditelné. Tedy nemusí to tak být. Pokud nezaspíte a kondici pleti nenecháte náhodě. Důležitá je pravidelná péče, která zahrnuje používání kvalitních anti age přípravků, ale také pleťových masek. I ty dokáží doslova zázraky. 

Co se děje s pletí po 40

Zatímco v období po třicítce se úbytek kolagenu a elastinu jeví jako postupný, v období kolem čtyřicítky se tento pokles rozjede naplno. Z velké části za to může hormonální změna a blížící se menopauza. Již existující vrásky se ještě více prohloubí, kůže začne být sušší, a u některých žen se objevuje i přecitlivělost na sluneční světlo a první "stařecké" skvrny. Pokud jste doposud péči o pleť zanedbávala, po 40 vám to dá hodně najevo. Proto neváhejte a opatřete si kvalitní kosmetické přípravky, začněte také s maskami.

Správná volba

Pleťovou masku volte vždy podle typu své pleti. Normální zralá pleť je obvykle sušší a potřebuje nejen hydrataci, ale také pořádnou porci regenerace. Takže sáhněte rovnou po maskách, které mají anti age efekt. V jejich složení byste měli hledat kolagen, vitamin E, kyselinu hyaluronovou nebo bambucké máslo. Díky těmto látkám budete mít pleť krásně vypnutou, vyživenou a vyhlazenou. 

Základ je odlíčení

Aby maska dobře fungovala, je potřeba na ni pleť připravit. Jedině tak se totiž účinné látky dostanou tam, kam mají, tedy hluboko do pleti. Základem je proto kvalitní odlíčení. Nebojte se před použitím masky použít jemný peeling, který odstraní všechny zbytky make-upu i odumřelých buněk. Určitě neuděláte chybu, pokud si masku nanesete po koupeli, kdy jsou vaše póry krásně otevřené. Díky tomu bude pleť ještě lépe přijímat výživné látky. Pokud se zrovna koupel nehodí, můžete pleť napařit horkým ručníkem.

Nešetřete

Máte-li krémovou masku, určitě s ní nešetřete. Není to totiž krém, ale maska. Nechejte ji také dostatečně dlouho působit, ideální je půlhodina. Pokud se vám mezi tím do pleti vsákla, klidně přidejte ještě jednu vrstvu. Prostě nespěchejte. Udělejte si z toho takový malý relaxační rituál, který budete hlavně pravidelně opakovat. K tomu přidejte gua masáž, která dokáže vyhladit i ty nejhlubší vrásky. Jak na ni, jsme psali zde. Vaše pleť vám bude vděčná a váš věk tak bude jenom číslo ve vaší občance.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve