Káva obsahuje antioxidanty, které blahodárně působí na pleť. Zatočí s celulitidou i s kruhy pod očima

 Krása 
21. září 2020 10:39 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Kosmetiku z kávy si hravě zvládnete vyrobit i doma Depositphotos
Kromě toho, že vám káva zpříjemní ráno a dokáže vás povzbudit do nového dne, obsahuje také antioxidanty, které blahodárně působí na vaši pleť a vlasy.

Kofein obsažený v kávě vás nabije energií, ale stejně tak povzbudí i vaši pleť. Pokožka se díky kofeinu prokrví, ale také zjemní a vyhladí. Domácí kosmetiku z kávy si dokážete snadno vyrobit i sami doma.

Káva dokonale vyčistí pleť

Z mleté kávy si můžete například snadno vyrobit účinný peeling. Stačí, když trochu mleté kávy smícháte s olivovým, případně jiným kvalitním olejem. Můžete do směsi přidat také trochu jogurtu, abyste dosáhli optimální konzistence. Nyní už stačí jen směs nanést na obličej a krouživými pohyby vyčistit vaši pleť od případných nečistot.

Vaše pokožka bude krásně prokrvená, hladká, pevnější a pružnější. Díky použitému oleji bude také příjemně hebká.

Kávou proti celulitidě

Mletá káva vám také může účinně pomoci v boji proti celulitidě. Opět stačí jen trocha mleté kávy, kterou smícháte s hrubozrnnou solí a trochou oleje. Vše smícháte, až vám vznikne kašovitá hmota, kterou si nanesete na problematická místa a lehce masírujete.

Nejenom, že se vám tímto způsobem podaří zahladit již vzniklou celulitidu, ale tento postup můžete použít i jako prevenci před samotným vznikem této nelichotivé vady na kráse.

Káva zatočí i s kruhy pod očima a oteklými víčky

Pokud vás trápí oteklá oční víčka, může vám opět pomoci káva. Stačí, když opět trochu mleté kávy smícháte s olejem a nanesete slabou vrstvu kolem očí večer před spaním. Váčky pod očima budou ráno o poznání menší a oční oblast budete mít příjemně zpevněnou.

Pomůže vám také, když si na oční víčka nanesete ráno vrstvu vychladlého lógru z vaší ranní kávy. Studený lógr zmírní případný otok a kofein prokrví a rozjasní vaši pleť. O tom, jak lze kávovou sedlinu zužitkovat v domácnosti a na zahradě, se můžete dočíst zde.

Vlasový zábal z kávy

Blahodárné účinky má káva i na vaše vlasy. Stačí, když smícháte mletou kávu se dvěma žloutky a trochou oleje. Tuto hutnou kaši ještě nařeďte trochou vody, aby vám vznikla jemná emulze. Teď už stačí pouze směs aplikovat na vaše vlasy. Poté, co necháte asi deset minut směs působit, vše důkladně vymyjte vodou. Káva dodá vašim vlasům lesk a přirozenou pružnost, a navíc vyživí i pokožku vaší hlavy. Jen si dávejte pozor na to, že světlejší vlasy získají díky kávě tmavší nádech.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008