Za domácí bublifuk vám budou děti vděčné. Stačit vám budou tři suroviny

 Děti 
17. září 2020 10:03 / Kateřina Kofroňová
  1
📷
6 fotografií v galerii
Děti foukání bublin vyloženě zbožňují Depositphotos
Na světě snad není dítě, které by foukalo rádo bubliny. Jenže kupovat je pořád dokola je nejen nákladné, ale někdy zkrátka nemáte bublifuk či náplň do něj po ruce, a tak vám nezbývá, než si ji vyrobit doma. S tímto postupem sklidíte zaručený úspěch.

S tímto bublifukem vám zaručeně rády pomohou i vaše děti. Není to totiž nic složitého a děti se navíc něčemu novému přiučí. Pod dozorem dospělé osoby se navíc jedná o zcela bezpečnou činnost.

Co budete potřebovat

Stačit vám bude destilovaná voda, jar a glycerin. Je ale důležité dodržet při výrobě přesný postup. Použít můžete samozřejmě i vodu z kohoutku, ale musíte si být jisti, že máte velmi měkkou vodu. Při použití tvrdé vody budou totiž bubliny praskat.

Také jar lze nahradit jakýmkoliv jiným saponátem, třeba dětským šamponem, pracím prostředkem nebo tekutým mýdlem. Profesionálové na výrobu bublin však mají nejradši obyčejný jar. Poslední složkou je gylcerin, který koupíte v lékárně jako Glycerol 85 %. Do směsi se přidává proto, že zvyšuje pevnost bubliny a navíc pak bublifuk tolik nekape.

Suroviny správně namíchejte

Zvolte vhodnou odměrku a s její pomocí směs přesně namíchejte. Budete potřebovat deset dílů vody, tři díly jaru a jeden díl glycerinu. Promíchejte a zahřejte na 80 stupňů Celsia. Složky se tak nejlépe spojí. Poté nalijte do uzavíratelné, ale hlavně dobře vymyté nádobky a nechte jeden den odležet. O tom, že bublifuk je skvělá logopedická pomůcka, jsme psali v tomto článku.

Čím bubliny foukat

Jestliže nemáte prázdný bublifuk, do kterého byste mohli směs nalít, vyrobte si nástroj na foukání bublin sami.

  • Očko z drátu – najděte doma jakýkoliv kus drátu, ohněte jej dokola, na konci smotejte a pak už jen namáčejte do vyrobeného roztoku.
  • Ustřižená PET láhev – jistě doma v tříděném odpadu najdete PET láhev. Široký konec namočte do směsi a hrdlem vyfukujte bubliny. Děti budou z velkých bublin nadšené.
  • Brčko – stačit vám bude i obyčejné plastové brčko. Namočte do tekutiny a pak už jen foukejte.
  • Ruce – bubliny ale vyfouknete i pomocí dlaní. Do směsi na bublifuk si namočte jednu nebo obě ruce, vytvořte kruh a foukejte.

TIP: Pro originální bubliny přidejte do směsi kapku potravinářského barviva.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47