Kyselina mandlová je další oslavovanou kyselinou v péči o pleť

 Krása 
18. září 2020 11:59 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Kyselina mandlová je dalším zázrakem v péči o pleť Depositphotos
Pokud existuje v dnešní době jistý způsob, jak oživit pleť, je to aplikace kyselin. Po hyaluronové a dalších je tu nyní i kyselina mandlová.

Kyseliny. Právě když jste se začaly orientovat mezi těmi všemi hyaluronovými, salicylovými kyselinami a třeba retinolem, objeví se další, o které jste dosud neslyšely. A tak je tu kyselina mandlová.

Kyselina mandlová jako nový zázrak

Seznamte se s velmi jemnou kyselinou mandlovou, která má všechny charakteristické znaky jiných alfa hydroxykyselin. Ale. Kyselina mandlová je podle dermatologů doslova nabitou elektrárnou zázraků díky své schopnosti vyhlazovat pokožku a rozzářit ji.

A právě její jemnost může za to, že používání kosmetických produktů s touto kyselinou nevyvolává alergické reakce, včetně zarudnutí. Domácí péče o pleť je momentálně díky mnoha fungujícím produktům na vysoké úrovni, takže domácí používání kyseliny mandlové není nijak problematické a skutečně na ni pokožka reaguje negativně jen velmi výjimečně.

Dermatologové vysvětlují, že si pleť po několika aplikacích kyseliny mandlové vytvoří toleranci a nereaguje negativně, jako třeba na retinol. Přesto dermatologové doporučují používat zprvu menší množství produktů s kyselinou mandlovou a postupně toto množství zvyšovat. Ale tak je to prakticky se všemi kyselinami v kosmetice.

Kyselina mandlová se získává z hořkých mandlí. Ve srovnání například s kyselinou glykolovou je jemnější, protože její molekuly jsou větší, takže pronikání kůží trvá déle, a proto je méně pravděpodobné, že způsobí podráždění.

Jak kyselinu mandlovou užívat

Rozhodně dodržujte pokyny výrobců, některé výrobky s kyselinou mandlovou budou dostatečně jemné a formulované tak, abyste je mohly používat každý den, jiné zase budou vyžadovat méně aplikací. "Pokud formulace obsahuje 10 % kyseliny mandlové, měla by být aplikována dvakrát nebo třikrát týdně a vždy večer,“ vysvětluje farmaceutka Shabir Daya. Po čištění naneste kyselinu mandlovou na suchou pokožku, teprve pak aplikujte svoji obvyklou večerní péči o pleť. Vždy se vyhněte pokožce kolem očí.

Produktů s kyselinou mandlovou je na trhu už dostatek. Populární jsou samozřejmě různá séra, která obsahují obvykle 10 % kyseliny mandlové. Existují rovněž séra, která obsahují bombastickou kombinaci kyseliny mandlové a kyseliny hyaluronové.

Vybrat si lze i z různých pleťových gelů a masek, které obsahují tuto hitovou kyselinu, nebo dokonce i čisticí gely s kyselinou mandlovou. Dále čtěte: Bakuchiol. Přírodní alternativa zázračného retinolu, která se může pochlubit stejnými účinky proti stárnutí.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47