Tipy pro svůdné a plnější rty: Čarujte s líčidly a prokrvujte je

 Krása 
20. listopadu 2018 06:33 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Plné rty jsou více přitažlivější Shutterstock
Přitažlivost plných a sytých rtů je neoddiskutovatelná, ale zdaleka ne každému byly takové rty dány do vínku od přírody. Plné rty jako Angelina Jolie by chtěla mít každá žena. Bohužel, ne ke všem byla příroda tak štědrá. Ale ne vždy je potřeba nutně sahat po botoxu. Zkuste těchto pár triků.

Na trhu existuje celá řada balzámů na rty, lesky a rtěnky, které slibují „efekt plnějších rtů“. V zásadě celé kouzlo funguje díky přítomnosti kafru (nebo jiných „štípavých“ látek), který ve rtech zvyšuje prokrvení. Zkuste také domácí triky.

Exfoliace

Stejně jako v případě pokožky je i ze rtů třeba odstraňovat odumřelou kůži. Exfoliace navíc stimuluje i krevní oběh, čímž jsou vaše rty šťavnatější a plnější. K tomu vám bohatě postačí kartáček na zuby s měkkými štětinami, který odstraní z vašich rtů odumřelou kůži a mechanickou masáží dojde k prvnímu masivnímu prokrvení rtů. Vezměte si čistý suchý kartáček a alespoň minutu s ním přejíždějte po rtech. Jakmile dokončíte očistu zubním kartáčkem, vezměte papírový kapesník a rty dočistěte jím. Odstraní zbytky šupinek kůže. Pak naneste vazelínu nebo kvalitní balzám.

Zvyšte kolagen

Plnějšího efektu můžete dosáhnout pomocí látek, které zvyšují  tvorbu kolagenu ve rtech. Na trhu seženete balzámy či speciální masky na rty s obsahem vitaminů C, E a A. Jako bonus obsahují rovněž kyselinu hyaluronovou. Ta je známá jako přírodní zvlhčovadlo, které na sebe váže vodu, což vede k většímu objemu rtů.

Vyzkoušejte panáka

Zkuste ještě tento trik. Vezměte si skleničku velikosti panáku, vyšpulte rty a dejte je do ní. Vsajte vzduch a vytvořte tak ve skleničce mírný podtlak. Vydržte zhruba 10 až 20 vteřin, opatrně skleničku sundejte. Vaše rty jsou teď mechanicky prokrvené na maximum.

Čarujte s líčidly

Zkuste si pohrát se stíny. Vezměte si bronzer nebo hnědší tvářenku a naneste malé množství pod spodní ret, respektive na pomezí rtů a brady. Rozetřete doztracena a tzv. „shadow effect“ je na světě. Dalším pomocníkem k plnějším rtům je rozjasňovač. Naneste ho jemně nad horní ret.

Zlatá konturka

Než nanesete rtěnku, určitě byste neměla zapomínat na konturku. I s její pomocí si můžete přimalovat plnější rty. Nemusíte se nechat svazovat odstínem rtěnky, na trhu seženete i transparentní, které obsahují například kyselinu hyaluronovou. Pak naneste rtěnku. Obecně platí, že pro úzké rty by se měly používat světlejší barvy s leskem. Ale pokud jste odvážná, sáhněte klidně po letošním trendu, což jsou tmavé rtěnky. Více o nich jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve