Kvůli pevnému zadku bez celulitidy nemusíte hodiny dřít ve fitku. Stačí zdánlivé drobnosti

 Krása 
01. května 2018 13:55 / Marie Popelková
  2
📷
4 fotografie v galerii
Na pevný zadek fungují velmi jednoduché cviky Shutterstock
Obzvláště před nástupem léta a plavkové sezony řadu žen trápí jejich nedokonalá postava. Pokud i vy toužíte po pevném zadečku bez ošklivé pomerančové kůry, nemusíte kvůli tomu chodit každý den dřít do posilovny. Někdy totiž stačí i zdánlivé drobnosti.

Není pochyb o tom, že mít krásný a pevný zadeček není zadarmo. Nutně ale nemusíte trávit dlouhé hodiny v posilovně a mořit se náročnými cviky, nasadit přísnou dietu a šetřit na drahé přístrojové ošetření. Ke krásnému pozadí bez celulitidy vám pomůžou i zdánlivé maličkosti – bylinkový čaj namísto kávy, chození po schodech místo jízdy výtahem, ale i méně stresu. Stačí na ně myslet a každý den je poctivě dodržovat.

Podle průzkumů je spokojenost žen se svým pozadím velmi nízká. Své pozadí považuje za hezké pouze šest dam ze sta. Ostatním vadí, že je jejich zadeček moc velký, kůže na něm je povislá a celý dojem hatí nevzhledná celulitida. Poradíme vám pár triků, díky kterým své pozadí zpevníte a celulitidu výrazně omezíte.

Proč i přes cvičení nemáte pevný zadek?

Možná i vy patříte mezi ty ženy, které se snaží pravidelně cvičit, dávají si pozor na stravu, ale přesto vaší snaze výsledek neodpovídá. Celulitida je částečně genetická záležitost, ale výrazně ji ovlivňuje i váš životní styl.

Sedavé zaměstnání vede k celulitidě

To, že dennodenní vysedávání u počítače vaší figuře neprospívá, vás nejspíš napadlo. Přemýšlejte ale i nad tím, jak sedíte. Křížíte nohy? Tím bráníte proudění lymfy a jdete naproti celulitidě. Nehledě na to, že trápíte i svá záda. Zapomeňte na sezení s nohou přes nohu a každou hodinu se důkladně protáhněte. 

Genetika stojí za pomerančovou kůží

Na přírodu jsme zkrátka krátcí. Vznik celulitidy ovlivňuje i genetika. Pokud pomerančovou kůží trpí vaše maminka a hrbolatá stehna měla i vaše babička, pravděpodobně budete s celulitidou také bojovat. Díky kosmetickým pomocníkům může být tenhle boj ale alespoň z části úspěšný – volte výrobky, která obsahují vyšší koncentraci účinných látek, jako je koenzymem Q10, L-karnitin a podobně. S celulitidou lze bojovat i prostřednictvím vlastnoručně vyrobené kosmetiky, jak jsme pali zde.

Stres má negativní vliv na figuru

Hormon kortizol, který se vám vyplavuje do krve, když jste ve stresu, podporuje ukládání tukových buněk. Primárně do oblasti bříška, dále i do stehen a zadečku. Stres tedy nemá negativní vliv jen na vaši psychiku, ale bohužel i na vaši figuru. Snažte se proto méně stresovat a více relaxovat.

Jak se strašáka jménem celulitida zbavit

V tomhle byla příroda k ženám nespravedlivá. Vznik celulitidy se totiž pojí s produkcí „ženského“ hormonu estrogenu. Ostatně, právě proto mnoho žen začne celulitida trápit, když začnou užívat hormonální antikoncepci.

Chcete-li s celulitidou bojovat, zaměřte se na svůj životní styl. Vaší pokožce obecně škodí přemíra alkoholu, kouření, nedostatek pohybu, už zmiňovaný stres, ale také špatný pitný režim a špatné stravovací návyky. Jak se tedy celulitidy zbavit, nebo ji alespoň eliminovat?

Jezte

Když nasadíte tvrdou dietu, celulitidy se nezbavíte. Paradoxně právě naopak mohou být hrbolky po rychlém zhubnutí ještě výraznější. Namísto hladovění vsaďte na pravidelný režim, na 5 až 6 jídel denně. Do jídelníčku zařaďte čerstvou zeleninu, ovoce, potraviny bohaté na bílkoviny.

Pijte

Dodržujte pitný režim. Odborníci doporučují vypít minimálně 2 litry tekutin denně. Zapomeňte ale na kávu a kofeinové nápoje. Kávu nahraďte čajem, základ by pak měla tvořit čistá voda. Mimochodem, i pokožka potřebuje „vláhu“, proto ji hydratujte kvalitním tělovým mlékem.

Hýbejte se

Abyste tělu dopřáli dostatek pohybu, nemusíte třikrát týdně mířit do posilovny. Stačí maličkosti – zapomeňte na výtah a choďte po schodech. Při cestě z práce vystupte o zastávku dřív a zbytek dojděte svižnou chůzí.

Geniální cviky - stačí pět minut denně

Posilovnu nestíháte, ale chcete pro sebe a své tělo něco udělat? Máme pro vás 3 cviky, které zvládne každý. Navíc stačí, když budete cvičit alespoň pět minut denně a výsledek by se mě brzy dostavit.

Odlepte zadek od podlahy

Lehněte si na záda, ruce dejte podél boků, pokrčte kolena tak, aby chodidla ležela v šířce boků. Hýždě stáhněte k sobě a zvedněte je z podložky. Pozor, lopatky musí zůstat na zemi! V této pozici vydržte 2 až 3 vteřiny, kolena přitom můžete tisknout k sobě. Povolte a pomalu se vraťte do výchozí pozice. Opakujte 10 až 12krát. Odpočiňte si a celou sérii zopakujte. 

Do polodřepu

Postavte se tak, aby chodidla byla v šířce ramen. S nádechem udělejte podřep. Pozor, záda držte rovná a zpevněná, stejně jako bříško. Pohyb dělejte tahem a zadeček nepouštějte níž než na úroveň kolen. Opakujte 10x po třech sériích.

Výpad za výpadem

Postavte se tak, abyste nohy měla na šířku boků a vykročte vpřed – udělejte výpad. Pozor, koleno přední nohy by se nemělo dostat před špičku. Nekrčte ho o více než 90 stupňů. Snižujte se kolmo k podlaze, koleno druhé nohy by se mělo zastavit těsně nad zemí. Záda držte rovná a břicho zatažené. Pomalu a tahem se zvedejte a opět spouštějte dolů. Opakujte 10krát a nohy vyměňte. Celou sérii můžete 3krát zopakovat.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Jak vybrat oblečení na prvním rande? Díky červené barvě z vás muž nespustí oči

Tech

Vlastnit či nevlastnit? Auto na „operák“ je dostupnější než kdykoli předtím