Máte červený nos a oči od nachlazení? Poradíme, jak je jednoduše zamaskovat

 Krása 
10. prosince 2018 10:04 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Rýma i nachlazení se podepíše na našem vzhledu Depositphotos
Jste nachlazené, máte zarudlé oči a červený nos? Poradíme vám, jak začervenání snadno zamaskovat. Přechody ze zimy do tepla si vybírají svou daň. Nachlazení se projevuje nejenom rýmou a kašlem, ale také červeným a mnohdy odřeným nosem od věčného smrkání.

A pak vypadáte, jako byste šla rovnou někde z flámu. Naštěstí existují triky, jak nemoc zamaskovat a vypadat co nejlépe, když už nemůžete zůstat doma v posteli.

Nezakrývejte ale lečte

Nachlazení a rýma mají za následek nejen to, že se necítíte úplně fit, ale také máte červený a oteklý nos. Make-up sice zarudnutí překryje, ale jen do doby, než se znovu vysmrkáte. Ideální bude, když přestanete používat klasické papírové kapesníčky, které jsou příliš drsné, a dopřejete si jemné vlhčené ubrousky napuštěné aloe vera. V lékárně si pak kupte klasický jelení lůj a jím si nos po každém vysmrkání namažte. Zarudnutí během několika hodin zmizí.

Na oči čaj

Díky rýmě a zahlenění můžete mít nateklé a zarudlé oči. V takovém případě jsou skvělým řešením vylouhované pytlíčky černého čaje, které vložte na 10 minut do mrazáku a studené si je přiložte na oči. Úlevu vám poskytnou nejen ráno, ale tuto masku si můžete lehce připravit i během dne.

Úlevu zarudlým očím poskytnou i kapky do očí. Na trhu už je naštěstí široká škála kapek, které zabraňují zarudnutí a pomáhají očím, aby nevysychaly. Kruhy od nevyspání můžete snadno zamaskovat. Rady, jak na to, jsme psali zde.

Rty zvláčňujte

Během nemoci jsou často vaše rty suché a rozpraskané. Několikrát denně je proto potírejte balzámem s hojivými účinky a na nějakou dobu nepoužívejte ani rtěnky, které by je ještě více vysušily. Místo toho sáhněte po transparentním nebo jemně narůžovělém lesku, který jim dodá šťavnatost a vám čerstvější vzhled.

Dopřejte pleti hydrataci

Pleť bývá kvůli nemoci pořádně vysušená. A nejvíce to jde vidět právě pod nosem, protože neustálé tření kapesníčkem jí ještě více ubližuje. Dopřejte své pleti úlevu a natřete si obličej hydratačním krémem. Pokud máte rádi přirodní kosmetiku, neváhejte sáhnout po kokosovém oleji. Je velmi citlivý k pokožce, poměrně rychle se vstřebá a přitom vyživí a hydratuje. Díky němu na vás nikdo nepozná, že jste celou noc prosmrkali, protože kůži pod nosem vyživí a hydratuje. A pokud se vám kůže pod nosem loupe příliš, nebojte se použít mastné krémy.

Vyhněte se červené, modré i stříbrné

Právě tyto barvy by zvýraznily váš nemocný vzhled, podtrhly by kruhy pod očima i zarudlá místa v obličeji. Proto pro líčení raději volte teplé tóny v broskvové, béžové, hnědé nebo zlatavé barvě. Oči navíc ve vnitřním koutku rozsviťte bílým stínem nebo měkkou tužkou, odpoutáte tak pozornost od zbytku obličeje. Stejně tak řasenku aplikujte jen na horní řasy, protože od kýchání a smrkání vám mohou začít slzet oči.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod