Dopřejte si hrozny, obsahují velmi účinný antioxidant, který pomáhá v boji proti stárnutí buněk

 Krása 
15. ledna 2019 08:34 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Hrozny obsahují resveratol, což je velice účinný antioxidant Shutterstock
Celulitidu, mdlou pleť i vrásky. S tím vším si umí poradit hroznové víno. Aspoň tohle jsou poslední výsledky vědeckého výzkumu. Podle něj za vším stojí resveratrol, což je velmi účinný antioxidant, který umí vychytávat volné radikály, jež způsobují stárnutí buněk. Nejvíc ho najdete právě v červeném vínu.

Je to tak, víno dokáže vyzmizíkovat vrásky, ale také pomáhá hubnutí. Jak je to možné?

Voda i cenné látky

Hroznové víno patří k jednomu z nejzdravějších druhů ovoce. Malé bobulky v sobě ukrývají zhruba 80 % vody, dále také řadu cenných látek a vitaminů, mezi nejvýznamnější patří draslík, železo, kyselina askorbová a vitaminy B, B3 a P.

Bojovník proti celulitidě

Tušili jste, že víno je také skvělým bojovníkem proti celulitidě? Hrozny jsou totiž močopudné a odvádí nadbytečnou vodu z těla. Takže pojídáním hroznů si můžete vylepšit stav své pokožky. Navíc odrůdy se zrníčky fungují příznivě i na vylučování a rychlost metabolismu.

Takže, až budete chtít příště mlsat něco u televize, dejte si třeba misku hroznů. A k tomu si připravte domácí účinné krémy na celulitidu, o kterých jsme psali zde.

Bojovník proti suché pleti

Jádra z hroznů obsahují kyselinu linolovou, která je přirozenou součástí horní vrstvy kůže a brání ji před vysycháním. Takže pokud trpíte na suchou pokožku, sežeňte si někde olej z vinných jader. Stačí ho každý den vmasírovat do pokožky a počkat, až se vstřebá. Navíc vám tento zázrak pomůže vyhladit i jemné vrásky, na které suchá pleť často trpí. Nechce se vám utrácet za kosmetické přípravky? Pak jednoduše rozkrojte hrozny na polovinu a rozložte je na obličej. A nebo si připravte pleťovou masku.

Pro suchou plet

Vezměte si olej, například olivový nebo mandlový, a do něj rozmačkejte hrozny bez slupky. Pořádně promíchejte, naneste na pleť a nechte dvacet minut působit. Nakonec obličej opláchněte vlažnou vodou a použijte běžný krém. Provádějte dvakrát týdně.

Pro mastnou pleť

Deset bobulek bílého vína rozmačkejte, propasírujte přes plátno a smíchejte s jednou lžící rozemletých ovesných vloček. Vzniklou kaši naneste na pleť a po deseti minutách smyjte.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47