Řasenka dodá očím šmrnc. Pokud chcete vybrat tu správnou, zaměřte se na kartáček

 Krása 
26. dubna 2019 09:13 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
U řasenky záleží hlavně na kartáčku Depositphotos
Řasenka je jedním z nejpoužívanějších produktů zkrášlovací kosmetiky. Nedají na ni často dopustit ani ženy, které to jinak s líčením nepřehánějí. Je totiž pravda, že pro zvýraznění tváře stačí mnohdy právě maskara. Jak ale vybrat tu nejepší právě pro vás? Poradíme, na co se zaměřit.

Líčení bez řasenky jako by ani nebylo. Jenže aby byl efekt opravdu dokonalý, musí řasanka vašim řasám perfektně sedět. V prvé řadě si musíte ujasnit, zda toužíte  po zvětšení objemu řas, jejich zvýraznění, prodloužení či nadzvednutí. Tuto informaci byste se měli na obalu řasenky vždy dočíst. Někdy ale jen v angličtině:

  • volume = objem
  • definition = zvýraznění
  • length = prodloužení
  • curl = nadzvednutí

Jenže vybírat si řasenku jen podle těchto definic by bylo málo. Úplně klíčový je totiž tvar kartáčku. Bez kvalitního kartáčku může být náplň řasenky jakákoliv, ale kýženého efektu nikdy nedosáhnete.

Když chcete řasy prodloužit

Pokud máte krátké řasy a toužíte po tom je opticky prodloužit, nikdy nevolte řasenku s hustě posazenými štětinkami či zoubky a štětinky nesmí být ani příliš dlouhé. Je jedno, zda si vyberete štěteček uspořádaný do spirály nebo jednoduchý jednořadový, ale štětinky musejí být vždy kratší. Jen takový kartáček dokáže řasy pěkně pročesat od kořínku až po konečky. Co se týká materiálu, štětiny mohou být plastové, gumové nebo klasické. Pokud máte velmi jemné řasy, poohlédněte se raději po gumovém kartáčku, který nenabírá tolik pigmentu.

Řasenka, která umí řasy prodloužit, obsahuje látky, keré dokáží na konci řas vytvořit jakousi nástavbu, takže pak vypadají o pár milimetrů delší.

Když chcete řasy prodloužit, zahustit a nadzvednout

Ideální je vybrat takovou řasenku, která umí všechno, tedy řasy prodloužit, dodat jim objem a ještě nadzvednout. V takovém případě si musíte koupit řasenku se štětečkem kónického tvaru, tedy takovou, která je na konci zúžená.

S kónickým štětečkem nikdy neuděláte chybu - tento tvar dokáže vyladit oči většiny žen. Umí prodloužit, udělat objem i nadzvednout řasy ve vnějším koutku.

Pokud zvolíte řasenku s kónickým kartáčkem, zaměřte se jen na délku štětinek. Kratší štětinky jsou vhodnější pro řasy krátké. Jestli vám pro změnu chybí spíše objem, sáhněte po štětečku s delšími štětinkami. Velmi jemné řasy uvítají hustěji osazené štětinky, protože nenabírají příliš mnoho barvy.

Když chcete řasám dopřát objem

Kartáček řasenky pro objem je charakteristický tím, že je huňatý, rozcuchaný, má dlouhé štětinky nebo štětinky krátké, ale na široké základně. Tato řasenka se nezaměřuje na prodlužování, ale pokrytí řas rovnoměrným nánosem barviva s co nejméně tahy. Opět platí, že jemné řasy vyžadují spíše kratší a gumové štětiny, ty ostatní snesou v podstatě jakékoliv.

Multifunkční řasenky

Kromě už popsané univerzální řasenky s kónickým kartáčkem existují i další tvary, které zastanou více funkcí najednou. Například kartáčky do oblouku dokáží uchopit větší množství řas po délce víčka a pracovat s nimi najednou. Můžete je tak líčit a zároveň také vytáčet směrem nahoru. Jen si zvolte správnou délku štětin, správný materiál a půjde to samo. Některé kartáčky mají na konci jakéhosi ježka. Ten se výborně hodí, pokud potřebujete nalíčit spodní řasy nebo ještě více pozvednout řasy v koutcích.

Řasy pro oči s kontaktními čočkami

Řasenek existuje obrovské množství typů. Jsou například i takové, které řasám dodají potřebné živiny. A k dostání jsou i řasenky, které jsou díky svému složení vhodné speciálně tehdy, pokud nosíte kontaktní čočky nebo máte abnormálně citlivé oči. Dlouhé a husté řasy můžete mít ale i bez řasenky. Stačí používat speciální oční sérum, jak jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Jak vybrat oblečení na prvním rande? Díky červené barvě z vás muž nespustí oči

Tech

Vlastnit či nevlastnit? Auto na „operák“ je dostupnější než kdykoli předtím