Rybí cop sluší každé ženě. Jak ho jednoduše uplést?

 Krása 
14. května 2019 17:52 / Eva Vogelová
  0
📷
12 fotografií v galerii
Uplést rybí cop není náročné Pinterest
Rybí cop se hodí téměř ke každému outfitu a vypadá lépe než francouzský. Můžete si ho udělat ráno do školy či práce nebo večer na společenskou akci. Když si ho doma dobře natrénujete, nebude vám jeho zapletení moc dlouho trvat. Poradíme vám, jak na něj.

Rybí cop vypadá poměrně složitě, ale až si ho párkrát vyzkoušíte podle návodu, zjistíte, že je poměrně jednoduchý. Stačí mít trochu zručné prsty. Uvidíte, že si ho zamilujete.

Umyjte si hlavu den předem

Cop se vám bude dělat mnohem lépe, když vaše vlasy nebudou čerstvě umyté. Můžete ho samozřejmě plést hned po umytí, ale pokud jste začátečnice, doporučujeme ho zaplétat den poté, co si umyjete své vlasy. Budou totiž trochu poddajnější.

Připravte si obyčejnou gumičku a rozdělte si vlasy

Rybí cop se vám bude lépe plést, když ho nahoře stáhnete gumičkou. Vlasy si v culíku důkladně rozčesejte a přehoďte přes jedno rameno, abyste na ně dobře viděly. Rozdělte vlasy v culíku na dvě stejně silné části. Musíte je držet tak, aby se vám během pletení nepomíchaly.

Začněte zaplétat

Máte rozdělený culík na dvě poloviny. Z jedné z nich, nezáleží na tom, jakou si vyberete, vytáhněte malý pramínek a přehoďte ho vrchem ke druhé polovině. Pramínek v protější polovině přidržte, aby se vám neoddělil. Zároveň dějte pozor, aby se vám nespojily dvě původní části culíku.

Teď už stačí jen opakovat

To stejné udělejte i na druhou stranu. Z druhé části culíku vytáhněte pramen a přehoďte ho k tomu protějšímu. Pokaždé se snažte prameny utahovat, aby zbytečně nevyjížděly a cop se vám nezacuchával.

Tenhle způsob zaplétání opakujte, dokud se nedostanete na úplný konec. Ten svažte gumičkou či mašlí. Gumičku, kterou máte nahoře, můžete, pokud budete chtít, můžete opatrně sundat nebo rozstřihnout. Rybí cop by měl držet i bez vrchní gumičky.

Nesouměrný cop

Pokud se vám nepovedlo udělat rybí cop zcela rovnoměrně, nevadí. Když máte některé prameny trochu povytažené, udělejte to tak se všemi. Cop bude vypadat ležérně, což v některých případech vypadá lépe, než souměrně zapletený.

Pokud se vám rybí cop hned na poprvé nepovedl, nevěšte hlavu. Chvíli může trvat, než ho uplete podle svých představ, stačí jen často trénovat. O tom, jaký účes letos letí, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47