Chystáte se použít samoopalovací krém? Vyhněte se častým chybám

 Krása 
18. května 2019 15:59 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Opálená pokožka vypadá hezky Internet
Možná se už nemůžete dočkat zlatavého letního opálení a do solária se vám chodit nechce. V takovém případě vám přijdou vhod samoopalovací krémy. Pokud ale nedodržíte při aplikaci pár pravidel, můžete si na pokožce místo hezké jednolité barvy vytvořit nevzhledné mapy.

Samoopalovací produkty se dají pořídit ve formě krémů i sprejů, každému vyhovuje něco jiného. Vždy je ale nutné dodržet pár jednoduchých pravidel, aby výsledek odpovídal vaší představě. Pokud chcete docílit perfektní vzhledu, vyzkoušejte těchto pár tipů:

Používejte peeling

Pokud chcete, aby vaše kůže byla po aplikaci samoopalovacího krému či spreje hedvábně hladká a opálený tón vám vydržel krásný co nejdéle, použijte nejprve peeling bez obsahu oleje. Pokožku promasírujte pomocí speciální rukavice.

Holení nebo vosková depilace

Holení či vosková depilace patří už dnes k naprosto samozřejmým činnostem snad každé ženy. Pokud ale chcete pomocí samoopalovacího prostředku docílit co nejlepšího výsledku, měla byste chloupky odstranit nejméně o jeden den dříve. Nedělejte to těsně před použitím samoopalovacího spreje či krému, mohlo by to vést k podráždění pokožky.

Aplikujte pečlivě

Samoopalovací krém či sprej můžete nanášet rukama nebo pomocí aplikační rukavice. Ruce nezapomeňte po použití samoopalovací kosmetiky umýt, abyste se vyhnuli nerovnoměrnému zabarvení rukou a nehtů.

Čemu se naopak vyhnout

Při použití samoopalovací kosmetiky se mnohé ženy dopouštějí dvou chyb, které pak mají na výsledný efekt negativní dopad.

Nevrstvěte

Dvě vrstvy samoopalovacího přípravku jsou obvykle dostatečné a zdravé pro vaši pokožku. Kůže nedokáže absorbovat vše, co na ni nanesete, takže příliš mnoho vrstev by vypadalo flekatě a přehnaně.

Na olej zapomeňte

Po nanesení samoopalovacího přípravku nepoužívejte jako hydrataci olej. Ten totiž setře vaše samoopálení rekordní rychlostí, protože při vstřebávání kůži přirozeně vyplňuje zevnitř. Po samoopalování je nejlepší použít hydratační mléko bez oleje. K opálené pokožce vám mohou dopomoci i některé potraviny, o kterých jsme psali zde.

Jak samoopalovací kosmetiku aplikovat

Pokud krém nebo sprej aplikujete na tělo, naneste přípravek do dlaně nebo na rukavici a jemnými krouživými pohyby vmasírujte do pokožky, abyste zajistili rovnoměrné opálení.

V případě obličeje naneste přípravek na vatový tampónek a opět vmasírujte do pleti jemnými krouživými pohyby, abyste zajistili rovnoměrné opálení. Vyhněte se přímému kontaktu s očima.

Na ruce zase zlehka aplikujte malé množství produktu na hřbet rukou a vyhněte se nehtům a dlaním.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve