Večerním mytím vlasů si můžete uškodit

 Krása 
07. října 2021 15:19 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Zacuchané a nepoddajné vlasy nebudou jediným problémem Pixabay
Běžně si myjete vlasy večer? Pak jim můžete ublížit. Vysvětlíme vám, proč tomu tak je.

Je známo, že by se vlasy neměly mýt horkou vodou ani sušit příliš horkým vzduchem či drhnout ručníkem. Ale na zdraví vlasů dokonce záleží i to, v jakou denní dobu je myjete. Ne každému se chce totiž vstávat ráno třeba o hodinu dříve jenom proto, aby si umyl vlasy. Spousta dam i mužů tuto činnost tak nechává na večerní dobu. Ovšem tady záleží, jakou následnou péči jim věnujete. Pokud totiž jdete spát s mokrou hlavou, zaděláváte si skutečně na velký problém. 

Jako z roští

Jestli půjdete večer spát s morkou kšticí, hned ráno poznáte, že jste udělali chybu. Nejenom že budou vlasy zacuchanější více než obvykle, ale také budete vypadat doslova jako byste vylezli z roští. Navíc česáním takto zacuchaných vlasů si ještě více škodíte, protože pak mají tendenci k poškození a lámavosti.  

Zatuchlina

Víte, jak zapáchá mokré prádlo, pokud jej zapomenete v pračce? Tak přesně to samé vám mohou udělat i vaše vlasy v případě, že půjdete spát s mokrou hlavou. Zejména se to týká dlouhých a hustých vlasů, které do rána nestihnou uvnitř kštice proschnout a mohou se zapařit a začít zapáchat. A to není zdaleka vše.

Vznik vyrážky 

Jak už bylo výše zmíněno, mokré vlasy hůře prosychají zejména u kořínků. A tím, jak na nich ležíte, se z nich voda mnohem hůře odpařuje, čímž může dojít k zapaření a ke vzniku ideálního prostředí pro množení různých bakterií. Výsledkem mohou býr kožní problémy spojené i s vypadáváním vlasů. Různé druhy vyrážek se mohou také objevit na místech, kde vám vlasy splývají, například na ramenou, zádech či za krkem. 

Zdravotní problémy

Kvůli vlhkému ložnímu prádlu a v kombinaci se studeným vzduchem či průvanem vás mohou také potkat různé problémy se ztuhnutým krkem. Pokud se tak stane, je na místě přiložit suché teplé obklady. A případně použít speciální masážní gely na uvolnění svalů. Kromě toho můžete také pěkně nastydnout. Mokrá hlava vás také může studit a bránit hlubokému spánku, ráno se tak proberete neodpočinutí. Proto, pokud si myjete vlasy večer, dbejte na to, aby byly opravdu dokonale prosušené. O tom, jak na to a přitom jim neublížit, jsme psali zde.

Zdroj: cliostyle.com, healthline.com.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47