Ricinový olej je po staletí používaným elixírem mládí. Vyhladí vrásky a vyplní rty

 Krása 
28. září 2021 09:29 / Mirka Malá
  0
📷
3 fotografie v galerii
Ricinový olej je nepostradatelnou složkou péče o pleť Depositphotos
Ricinový olej se používá více jak 4 000 let, a to zejména pro své léčivé vlastnosti. Nicméně v poslední době se stává nepostradatelnou složkou kosmetických přípravků.

Zcela určitě jste již o ricinovém oleji slyšely v souvislosti s vlasy. Používá se zejména v případě padání vlasů a při problémech s bakteriemi. Ale ricinový olej má ještě mnohem širší využití.

Jak používat ricinový olej v péči o pleť

Čištění pleti olejovými přípravky je v posledních letech velmi doporučované. A ricinový olej, konkrétně čistý, za studena lisovaný ricinový olej, je skvělou volbou. Funguje jako přírodní adstringent a je dostatečně silný, aby zbavil pokožku nečistot.

Díky jeho zvlhčujícím účinkům se můžete rozloučit s problémy se suchými rty, zejména v obdobích, kdy je vzduch suchý. A když na rty nanesete malé množství ricinového oleje, zanechá je nejen zvlhčené, ale také plné a hladké.

Díky přírodním léčivým sloučeninám pomůže ricinový olej také vyhladit vrásky, podobně jako to dělají vitaminy a minerály. V ricinovém oleji se nacházejí mimo jiné kyselina olejová, kyselina palmitová, kyselina stearová a kyselina ricinolová, které se již od starověku používají mimo jiné jako pleťové sérum.

A v neposlední řadě se ricinový olej hodí i na nehty, takže pokud trpíte lámavostí nehtů a častými záděrkami, ricinový olej vašim nehtům dopomůže k přirozené kráse.

Jak používat ricinový olej v péči o tělo

Například na strie. Díky svým hlubokým hydratačním vlastnostem ricinový olej pomáhá snížit jejich výskyt a dokáže je zesvětlit, takže nejsou tolik vidět.

Ricinový olej má také vlastnosti, které pomohou v boji proti akné. Má protizánětlivé vlastnosti, které hrají zásadní roli v prevenci vzniku akné a kontrole jeho závažnosti. Jeho antibakteriální a antimikrobiální vlastnosti na druhé straně pomáhají v boji proti růstu bakterií.

Zánět kůže a otoky jsou další oblastí, kde ricinový olej dokáže úspěšně zasáhnout. Funguje při léčbě zanícených pupínků a dokáže eliminovat i otoky pod očima.

Ricinový olej pro kosmetické použití je běžně k dostání. Jen dávejte pozor, abyste skutečně koupily ten, co je lisovaný za studena. Dále čtěte: Dvojité čištění je asijské umění krásy pro dokonalou pleť.

Zdroj: Alyaka Prevention.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008