Přírodní pleťové tonery jsou důležitou, přitom opomíjenou součástí péče o pleť. Vyrobit si je můžete doma

 Krása 
20. září 2021 11:00 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Tonery nejen dočistí pleť, ale rovněž hydratují Depositphotos
Pleťové tonery obvykle při péči o naši pleť vynecháváme. Zkrátka jen očistíme obličej, naneseme oční krém, případně nějaké sérum a následně hydratační krém. Ale tonery jsou pro kvalitu pleti velmi důležité.

Pleťové tonery totiž pomáhají zbavit pleť zbytků, které na ní zůstaly po čištění. Tyto zbytky znečištění mohou způsobovat praskliny, černé tečky a akné. Odstraňují také toxiny a chrání naši pokožku před poškozením. A co víc, tonery hydratují a posilují epidermální bariéru, zvyšují pružnost pokožky a zpomalují proces stárnutí. 

Jak vyrobit přírodní toner doma

Je to překvapivě snadné. Ušetříte za tonery z běžných obchodů, navíc byste jistě raději chtěly používat ty přírodní, abyste svoji pleť ochránily před chemickými přísadami z tonerů běžných kosmetických firem.

Vyrobit si doma můžete například brusinkový toner. Smíchejte ve stejném poměru čistou vodu a brusinkový džus. Tento toner lze ale skladovat maximálně 3 dny.

O něco složitější je lipový toner. Budete potřebovat 10 g lipových květů, které si můžete koupit v každé lékárně. Dejte květy do šálku a zalijte jednou sklenicí vroucí vody. Počkejte, až směs vychladne, potom vařte dalších 30 minut. Přidejte jednu čajovou lžičku medu a vše dobře promíchejte. Toner je následně připraven k použití.

Vyrobit si snadno můžete i okurkový toner. Čerstvou okurku nakrájejte na kostky a přidejte jednu sklenici horkého mléka. Vařte na mírném ohni 2 minuty. Nechte vychladnout a poté přefiltrujte. Nepoužívejte tento toner déle než 3 dny.

Jaký toner si vybrat v obchodě

Přírodních tonerů je na trhu celá řada, některé ale seženete spíše on-line. Jsou vyrobeny z různých přírodních ingrediencí, ale jedno mají všechny společné. Hydratují, jsou bohaté na vitaminy a obsahují bylinné extrakty.

Zvolit můžete třeba kombinaci aloe vera, zeleného čaje, eukalyptu, heřmánku, měsíčku a bezinky. Přírodní tonery také často obsahují extrakty z citrusových plodů a vrbové kůry nebo destiláty z růží, lískových oříšků, květů pomerančovníku či levandule. Dále čtěte: Beta hydroxykyselina je další hvězdou v péči o pleť, která vám pomůže s vráskami.

Zdroj: Alayka.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47