Jak a čím je možné zastavit padání vlasů a podpořit jejich růst

 Krása 
11. září 2021 08:39 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Ajurvédské oleje jsou staletími prověřeným všelékem na vlasy Depositphotos
Zaručený recept na rychlý růst vlasů samozřejmě neexistuje. Ale určité možnosti, jak vlasům v jejich růstu pomoci, tu rozhodně jsou. A patří mezi ně po staletí uznávané ajurvédské oleje.

Ajurvédské učení vzniklo už někdy před pěti tisíci lety a zahrnuje fyzické, psychické a duševní zdraví člověka s cílem zlepšit celkovou fyzickou, duševní a duchovní pohodu. A samozřejmě to platí i pro vlasy.

Co jsou to ajurvédské vlasové oleje

Ajurvédské oleje jsou vyrobeny z přírodních přísad, takže z rostlin, bylinek a koření, k boji proti běžným problémům s vlasy, jako je předčasné šedivění, lupy, řídnutí a další. Stron neem, který roste v Indii a Myanmaru, je jednou z nejběžnějších bylin používaných v ajurvédských olejích díky jeho vlastnostem posilujícím imunitu a antimikrobiálním a regeneračním vlastnostem. Neem je vlastně taková energetická složka, která podporuje růst vlasů, redukuje plešatění a celkově posiluje zdraví pokožky hlavy. Kromě neem jsou v ajurvédských vlasových olejích běžně také sezamové, ricinové a čisté kokosové oleje.

Jak ajurvédské vlasové oleje používat

Ajurvéda je o rovnováze a trpělivosti. Olejování vlasů by tedy mělo být prováděno důsledně dvakrát až třikrát týdně, i když jsou vaše vlasy zcela v pořádku.

Použijte ale teplý olej, protože umožňuje hlubší proniknutí do vlasů a pokožky hlavy. Do malé misky vložte několik lžic vybraného oleje a zahřívejte na mírném plameni, dokud nebude teplý, ne horký.

Nalijte část oleje na nejvyšší bod vaší hlavy a vmasírujte. Zbytek oleje naneste na celou pokožku hlavy a rovnoměrně jej rozdělte a jemně masírujte pokožku hlavy přes přední, zadní a boční části vrcholu. Olej nechte působit hodinu nebo dvě a následně vlasy umyjte šamponem.

Ajurvédských olejů na vlasy je samozřejmě mnoho druhů, jak už ale bylo řečeno, nejlepší je ten neemový. Můžete ale vyzkoušet i extra panenský kokosový olej nebo sezamový. Dále čtěte: Oholené hlavy zase frčí. Zjistěte, pro koho se tento jednoduchý, ale na druhé straně i kreativní účes hodí.

Zdroj: Editorialist.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve