Nadcházející podzim bude ve znamení barevných kombinací. Podívejte se, které to jsou

 Móda 
01. září 2021 08:51 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Přivítejte barevný podzim Depositphotos
Podzim je sám o sobě barevným obdobím a ten letošní navíc bude přát barevné módě. Ponurá nálada minulých měsíců je pryč a radostné barevné kombinace začlenili módní návrháři do své tvorby jako oslavu normálnějších časů.

Barvy jsou nejen estetickou volbou, ale mají také obrovský vliv na náš stav mysli. Není náhoda, že se během pandemie dostaly do centra pozornosti neutrální odstíny domácího oblečení, protože navozují pocit klidu. A tak není divu, že módní návrháři do svých nových kolekcí začlenili jasné barvy.

Abyste se příliš nevyděsily a zbytečně si nelámaly hlavu, jak, co a s čím zkombinujete, je tu přehled základních variant. Prostě jen vyberte dvě barvy, vždyť protiklady se přece přitahují.

Růžová a zelená

Růžová a zelená jsou přesně takovými protichůdnými barvami, ale když jsou spárovány dohromady, tvoří docela silné kombo, takže neváhejte a zkuste tuto kombinaci. Stylisté radí výraznou barvu pro svrchní oděv, tedy kabát, bundu či sáčko, protože rozzáří vše, co si vezmete pod něj.

Fialová a žlutá

Na první pohled děsivá kombinace. Stylisté ale ví, jak na to. Když si totiž vezmete něco žlutého, jako například kabát nebo šaty, pak ideálním doplňkem tohoto výrazného kousku budou rozhodně fialové boty.

Modrá a růžová

Když růžová funguje se zelenou, bude rozhodně fungovat i s modrou. Vyzkoušejte tuto kombinaci spíše na klasických střizích v podobě saka a kalhot.

Zelená a oranžová

Zelená a oranžová mohou patřit do stejné rodiny zářivých barev, ale nejsou blízko sebe. Spojit je je stylové riziko, které se vyplatí, takže určitě vyzkoušejte tuto kombinaci s  pastelovými a primárními verzemi těchto barev. Přidejte decentní tašku a obujte si své nejpohodlnější bílé tenisky.

Modrá a červená

Barevná móda nadcházejících měsíců se vám může jevit náročná, a to nejen z hlediska samotných barevných kombinací, ale také pro vaši peněženku. Ve skutečnosti můžete do značné míry pracovat s tím, co už ve svém šatníku máte. Barevný styling je totiž především o velkých blocích, takže vyberte jednu hlavní barvu, které ta druhá bude dělat vhodný doplněk. A to platí i pro modrou a červenou. Máte ve skříni například modrý kalhotový kostým? Pak jej použijte a dolaďte červenými doplňky, například kabelkou a botami. Dále čtěte: Džínové sukně se zrodily v devadesátkách, ale trendy jsou i dnes. Tipy, jak a s čím je nosit.

Zdroj: Stylist.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47