Oholené hlavy zase frčí. Zjistěte pro koho se tento jednoduchý, ale na druhé straně i kreativní účes hodí

 Krása 
30. srpna 2021 07:42 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Oholená hlava je demonstrací nového začátku Depositphotos
Trendy přicházejí, odcházejí a zase se vracejí. Platí to tak v módě už po celá desetiletí a platí to také ve vlasovém stylingu. Přestože letošní rok je ve znamení platinové blond a rudých vlasů všech odstínů, náhle se jako trend z minulosti vyřítily oholené hlavy.

U mužů to rozhodně nebude nic nového, ale ženy s oholenými vlasy? Kdy byl tento trend vůbec aktuální naposledy? Nejspíš v dobách, kdy jsme obdivovali zpěvačku Sinéad O´Connor a její velký hit Nothing Compares 2 U.

Renesance holých hlav

Je to skutečně tak, tenhle trend je zpátky. Zdá se, že bez ohledu na to, kam se podíváte, oholená hlava není příliš daleko, a dokonce už tato móda zasáhla i hollywoodské herečky a světové modelky.

Účes, jehož motivem byla kontrakultura v šedesátých letech, se nejprve začal na alternativní hudební scéně objevovat společně se stylingem koženého oblečení a bagančat. To byla právě ta doba, kdy Sinéad O’Connor a Demi Moore vzaly tento účas za vlastní, čímž následně daly zelenou vlně kratších střihů. I když se doba už dávno změnila a účes se stal méně společenským prohlášením a více módou, je důležité si uvědomit, že účesy jsou cyklické a často se znovu objeví na scéně.

Jednoduchý, ale kreativní účes

Tentokrát to s oholenou hlavu bude samozřejmě trochu jiné. Na rozdíl od 90. let je oholená hlava u žen a dívek méně estetickou volbou a spíše znakem doby, ve které žijeme. Poté, co jsme strávili rok v karanténě, vyrovnali se s tím, kdo jsme a s novým světovým řádem, znamená oholená hlava takový nový začátek.

Pro koho se tedy tento jednoduchý, ale vlastně na druhé straně i kreativní účes hodí? Pro ty, které podporují sebepřijetí a které nejsou omezeny stanovenými standardy krásy.

Než si ale od svého partnera půjčíte strojek na vlasy, dobře si to rozmyslete. Můžete být kreativní. Kraťoučké vlasy můžete obarvit, platinová blond nebo zrz se nabízí, když jsou to barvy letošního roku. Záleží také jen na vás, jaký styling ke svému budoucímu krátkému účesu zvolíte. Může to být něco trochu extravagantního, nebo naopak něco elegantního. Zcela jistě se mimo jiné k oholené hlavě budou hodit velké a nápadné náušnice, které podpoří váš celkový look, který ke svému novému sestřihu vyberete. Dále čtěte: Skoncovat s lámavostí nehtů lze snadno. Chce to jen pár změn.

Zdroj: Editorialist.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47