Odličovací žínka: Pomocník, který skvěle odstraní make-up a navíc ušetříte stovky korun

 Krása 
06. září 2021 08:45 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Odličovací žínku lze použít opakovaně Depositphotos
Stává se vám, že zapomínáte na nákup odličovacích tamponů a pleť tak musíte "dřít" papírovým ubrouskem? Pak máme pro vás lepší a šetrnější řešení. Zkuste odličovací žínky.

Odličovací ručník je vhodný pro všechny typy pleti, zvláště také pro citlivou pokožku se sklonem k akné a vyrážkám. Můžete ji použít nejenom na tvář, ale prakticky na celé tělo včetně dekoltu. Kromě toho má ještě další výhodu. Lze jej totiž použít opakovaně, čímž chráníte životní prostředí. 

Jak to funguje

Ať už jde o odličovací žínku nebo ručník, jde vlastně o pomůcku, která má v sobě vetkaná speciální mikrovlákna, která se aktivují namočením do vody. Díky elektrostatickým vlastnostem jsou pak nečistoty doslova k látce přitahovány, takže smívání líčidel je opravdu snadné a maximálně efektivní. Navíc nic jiného nepotřebujete. Žádné odličovací mléko ani vodu. A to ani v případě, že máte voděodolné odlíčení.

Výběr vlákna

Odličovací žínky se vyrábějí z několika druhů materiálů. Díky tomu si můžete vybrat takovou, která bude vyhovovat vaší pleti. Bambusové froté má antibakteriální vlastnosti, a proto je ideální pro mastnou pokožku, mikrovlákno se zase postará i o silnější nalíčení. Oba druhy materiálů předchází tvorbě mimických vrásek a neprohlubuje stávající. 

Jak žínku používat

Ještě než začnete odličovací produkt používat, je potřeba jej nejprve vyprat podle instrukcí uvedených na štítku výrobcem. Máte-li suchou pleť, můžete na ni nanést kvalitní odličovací olej, který veškerý make-up rozpustí. Pokud nevěříte těm kupovaným, snadno si jej můžete vyrobit i doma podle návodu, který jsme psali zde. Ručník namočte do teplé vody a jemnou stranou pleť odličte. Poté ručník opláchněte opět teplou vodou a hrubší stranou dokončete odlíčení. Nakonec pleť ošetřete tak, jak jste zvyklá.

Vydrží až tisíc cyklů

Ani následná péče o ručník není vůbec složitá. Stačí jej po každém použití vymáchat v teplé vodě a nechat uschnout. Jednou za pár dnů je potřeba jej dát do pračky a vyprat na 40 °C. Trpíte-li akné nebo máte-li citlivou pleť, je potřeba jej prát častěji. Produkt by měl vydržet až tisíc vyprání. Proto se při výběru klidně zaměřte na opravdu kvalitní vvýrobek, který vydrží déle. 

Zdroj info:labmuffin.com, stylecaster.com.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve