Pokud vás často bolí hlava, nespíte nebo trpíte nadýmáním, zkuste změnit stravu. Tipy na jídla, která fungují

 Ostatní 
02. září 2021 19:59 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Od některých běžných problémů si můžeme pomoci správným jídlem Depositphotos
Správné jídlo vede k lepší koncentraci, paměti, bdělosti a dokonce i k lepším svalovým funkcím. Může vám také pomoci lépe spát, zmírnit bolesti hlavy a zmírnit třeba nadýmání.

Naše zdraví, náladu a celkovou pohodu lze zlepšit jednoduše správným výběrem toho, co jíme. A rozhodně do tohoto režimu nepatří diety ani žádné detoxy. Pokud totiž konzumace jídla není příjemnou záležitostí, pak se obvykle stává kontraproduktivním. Takže které potraviny jíst, aby nás například přestala bolet hlava?

Na bolení hlavy platí banán a ostré

Banán k snídani je při bolení hlavy ideální. Má vysoký obsah hořčíku i draslíku. Hořčík pomůže uvolnit cévy a zmírnit bolest. Na oběd se překvapivě hodí nějaké ostré jídlo, ideálně s chilli. Ostré snižuje tlak v dutinách, otevírá dýchací cesty a rovněž uvolňuje cévy. Večer je vhodná pečená brambora ve slupce s jogurtovým dipem a salát.

Zeleninou proti nadýmání

Pokud se vzbudíme s tímto problémem, pak je ráno vhodná teplá voda s citronem a zázvorem, což je kombinace, která funguje jako přírodní diuretikum. Na oběd se hodí celer, petržel nebo jakákoliv listová zelenina či zeleninová polévka. Odborníci doporučují spíše tepelně upravenou formu zeleniny. Večer pak fenykl, okurka, avokádo nebo chřest, který je dokonce u nadýmání považován za super potravinu. Z masa si vybereme krůtí nebo kuřecí a pomoci může i heřmánkový nebo mátový čaj.

Na záchvaty hladu pomohou vejce i quinoa

To známe všichni. Málem bychom vyjedli celou ledničku a pořád máme pocit hladu. K snídani bychom si v takovém případě měli dát grapefruit, protože už jen jeho vůně pomáhá snižovat chuť k jídlu. Vyzkoušet lze i vejce, která nás udrží déle nasycené. V poledne se hodí nějaký vývar se zeleninou nebo kuře či ryby. Večer zafungují celozrnné těstoviny nebo quinoa. Odborníci rovněž doporučují salát se sýrem nebo kuřetem a batáty.

Nespavost pomůže vyřešit ovoce před spaním

Snídaně v tomto případě není až tak důležitá, ale můžeme dostat energii ze špenátového smoothie s jogurtem, celerem, mlékem a petrželkou. V poledne se hodí zelenina, jako je špenát, zelí a petržel, protože je bohatým zdrojem glutaminu, který  pomáhá spát. Večer jsou bohatým zdrojem glutaminu ryby a maso, jako je hovězí, kuřecí, vepřové a krůtí. Před spaním se hodí svačinka bohatá na sacharidy, protože ty pomáhají produkci serotoninu a podporují ospalost. Banány jsou dobrým sacharidem s draslíkem a hořčíkem, které pomáhají podporovat uvolněné svaly. Kiwi je také dalším ovocem, které napomáhá produkci serotoninu. Dále čtěte: Jste frustrovaní, že vaše dieta nefunguje? Poradíme, co změnit a na co se zaměřit.

Zdroj: Stylist.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47