Beta hydroxykyselina je další hvězdou v péči o pleť, která vám pomůže s vráskami

 Krása 
15. září 2021 08:35 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Najdete ji v pleťových krémech i maskách Depositphotos
BHA neboli beta hydroxykyselina se stala jednou z nejvíce propagovaných ingrediencí péče o pleť současnosti. V jakých produktech ji najdeme a jak funguje?

Beta hydroxykyselina, zkráceně BHA, je složkou, která získává stále více pozornosti v péči o pleť. V současné době je již součástí celé řady kosmetických produktů. Jak stárneme, kůže se stává tenčí a méně pružnou a objevují se také jemné linky a vrásky. To je způsobeno redukcí kolagenu, integrovanou ochranou naší pokožky před sluncem a dalšími formami poškození.

Moderní kosmetické výrobky nabízejí širokou škálu řešení a stále více jich obsahuje beta hydroxykyselinu. V závislosti na vašich cílech může být začlenění do každodenní rutiny péče o pleť jedním z nejlepších rozhodnutí.

Jak BHA funguje

Beta hydroxykyselina nemusí být veřejnosti tak známá jako další exfoliant obohacující kůži, tedy alfa hydroxykyselina označovaná jako AHA. Její schopnost zesvětlit matnou a stárnoucí pleť z ní však činí oblíbenou kosmetickou přísadu v celé řadě dnes dostupných kosmetických přípravků. Zatímco alfa hydroxykyseliny pocházejí z potravin, jedinou beta hydroxykyselinou běžně používanou v přípravcích péče o pleť je kyselina salicylová. Kyselina salicylová je odvozena od aspirinu a je celosvětově uznávána pro své vlastnosti v boji proti akné.

Beta hydroxykyselina je schopná proniknout hluboko do pórů a účinně odstranit odumřelé kožní buňky. Tím dává prostor ke generování nových kožních buněk. Některé produkty péče o pleť kombinují beta hydroxykyselinu a alfa hydroxykyselinu, aby dosáhly výhod obou prvků v jednom vzorci.

Co BHA umí

Zlepšuje tón a texturu pokožky. Beta hydroxykyselina používaná jako exfoliant zlepšuje hydrataci tím, že zvedá a odstraňuje kožní buňky a čistí ucpané póry. To zase pomáhá zadržovat vlhkost z krémů a zlepšuje tón pleti. BHA je skvělá také pro smíšenou nebo mastnou pleť. Výrobky obsahující BHA jdou hluboko do pokožky, účinně vysouší přebytečné oleje a čistí póry a předchází přetížení, které vede k akné.
Snižuje rovněž výskyt jemných linek a vrásek. Používá se jako přísada do pleťových krémů, protože dodává pokožce hladší vzhled.

 

Beta hydroxykyselinu lze nalézt jako přísadu v očních krémech, pleťových krémech a také v pleťových čistidlech. Existují i obličejové masky s BHA. Dále čtěte: Vyzkoušejte náplasti proti vráskám. Vyhnete se tak botoxu.

Zdroj: Woman and Home.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve