Olivový olej je výborný pro domácí kosmetiku. Přinášíme pár tipů, jak jej lze využít

 Krása 
18. června 2019 09:27 / Jana Jančová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Olivový olej pomůže získat rovné vlasy i hebké ruce za pár vteřin Shutterstock
Olivový olej. Připomíná Středomoří, prázdniny a výborně chutná. Tato pochutina má však další vlastnosti, pro které je tak oblíbená i u nás. Málokdo ví, že má i kosmetické využití.

Olivový olej je používán především při výrobě pokrmů, v kosmetickém a farmaceutickém průmyslu. Přinášíme pár tipů, jak jej lze takto využít.

Rovné vlasy

Problémy s vlasy řeší snad každá žena. Ta, která je má rovné, touží je mít kudrnaté a naopak. Rovné, lesklé a hladké vlasy jsou snem každé ženy. Výhoda tohoto typu vlasů je ta, že je snadno upravíte a hodí se ke každému typu obličeje ženy. Pokud sníte o rovných vlasech, nemusíte utrácet peníze za permanentní narovnání vlasů u kadeřníka, ale můžete si přípravek, který vaše vlasy srovná doma a bez chemického zatížení vašich vlasů, vyrobit sami. Stačí k tomu jen pár ingrediencí, mezi kterými nechybí, jak jinak, ani olivový olej.

Co budete na narovnávač vlasů potřebovat

  • 2 lžičky olivového oleje
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu 
  • 1 šálek kokosového mléka

Příprava zabere pár minut

Postup přípravy je zcela jednoduchý. Nejdříve smícháme kukuřičný škrob společně s citronovou šťávou. Směs by měla být hladká a zcela bez hrudek. Poté namícháme kokosové mléko a olivový olej a přidáme vzniklou směs bez hrudek. Vše pak vaříme na mírném ohni, dokud nám nevznikne krémová konzistence.

Nanášení a působení

Vychladlou ji naneste na vlasy a vlasy zabalte do ručníku či koupací čepice a nechte působit 1 - 2 hodiny. Poté směs smyjte šamponem a nezapomeňte použít kondicionér.

Jak získat hebké ruce do šedesáti vteřin?

Jak získat hebké ruce do šedesáti vteřin? Opět pomůže olivový olej a snadný návod, jak si lze během jedné minuty připravit domácí krém na ruce, díky kterému bude vaše pokožka na nich hydratovaná a hebká. Na krém vám postačí pouze 2 ingredience, které máte doma ve své kuchyni. 

  • 1 lžíce olivového panenského oleje
  • 1 lžíce cukru

Příprava krému

Obě ingredience důkladně třete ve svých rukou pomalými krouživými pohyby. Tento úžasný přírodní peeling očistí kůži na vašich rukou od nečistot a zbaví vás odumřelých kožních buněk. Olivový olej vyživí vaší pokožku a dodá jí krásný lesk. Tuto kůru opakujte alespoň 1x týdně. Vaší snahou docílíte krásně hydratovaných a hebkých rukou.

Tmavé skvrny zmizí, pomůže olivový olej

Tmavé skvrny na obličeji jsou u žen problém, bývají většinou způsobeny zvýšenou produkcí melaninu. Pokud, zvlášť v létě, nechcete nosit vrstvu make-upu, kterou se je snažíte zakrýt, máme pro vás tip, jak lze tento problém řešit. Nemusíte kupovat drahé krémy, ani podstupovat plastický zákrok. Postačí vám k tomu olivový olej a další ingredience, které máte doma v kuchyni. Získáte tak masku, která s tmavými skvrnami zatočí.

Na masku budete potřebovat:

  • 1 lžička olivového oleje
  • 1/2 lžičky medu
  • 1 lžičku jedlé sody

Jak na výrobu? Míchejte důkladně

Vše důkladně promíchejte, dokud hmota nezíská jemnou strukturu. Masku pak nanášejte na umytý obličej a nechte ji působit 10 až 15 minut. Pak ji smyjte teplou vodou. Masku lze použít na všechny typy pleti.

Náš tip: Dejte si pozor na skladování

Nevhodným skladováním olej velmi trpí a i ten nejšpičkovější produkt můžete nenávratně zničit. Skladování olivového oleje má svá pravidla. Více o jeho správném skladování se dočtete v našem článku: I ten nejkvalitnější olivový olej zničíte, když ho doma nebudete správně skladovat.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47