Domácí deodorant? Funguje a recept je velice jednoduchý

 Krása 
18. května 2018 14:15 / Šárka Sokolská
  1
📷
4 fotografie v galerii
Ne každému vyhovuje složení kupovaných deodorantů Shutterstock
Doma vyrobený deodorant a antiperspirant v jednom? Skutečně si jej můžete snadno vyrobit. Recept je opravdu jednoduchý, a hlavně to funguje.

Možná, že jste proti chemickým deodorantům a nekupujete je kvůli tomu, že obsahují hliník. A taky ne všechny deodoranty, které najdete v obchodech, fungují tak, jak si vy sami představujete. Jenomže léto už je prakticky za dveřmi a nikdo nestojí o to být „cítit“. Zkuste si doma antiperspirant vyrobit.

Jako s pomazánkou

Antiperspirant a deodorant v jednom si snadno vyrobí každý. Je to prakticky stejné, jako kdybyste chystali pomazánku k večeři. Navíc suroviny jsou dostupné a levné. A co víc, nezanechává skvrny na oblečení.

Potřebujete

  • 15 ml jedlé sody
  • 15 ml škrobu
  • 10 ml kokosového oleje
  • pár kapek éterického vonného oleje (podle vaší volby) 

Vymíchejte hmotu

Složky potřebné na výrobu našeho domácího přípravku tedy máte a můžete začít s jeho výrobou. Je to otázka pár minut. Ze začátku si ale udělejte testovací dávku.

Smíchejte 15 ml škrobu, 15 ml jedlé sody, která je skvělou pomůckou v boji s potem a zápachem. K tomu přidejte 10 ml kokosového oleje, který je takovým malým zázrakem. Taje při 24 stupních Celsia, takže deodorant vám vydrží tuhý a při kontaktu s pokožkou bude jemně tát.

Kokosový olej můžete nejprve rozpustit ve vodní lázni, nebo ho přidávat postupně, aby se vše dobře promíchalo. O tom, že kokosový olej se dá využít i na bělení zubů, jsme psali zde. Nakonec dejte pár kapek esenciálního oleje. Může být citronový nebo mátový esenciální olej, květinová vůně nebo například také levandule nebo skořice. Je to čistě na vás, jaký olej si vyberete.

Naplnit a do ledničky

Celou směs pečlivě smíchejte a naplňte jí nádobku, ve které jste předtím měli deodorant. Díky tomu si jej budete moci aplikovat pohodlně a jednoduše. Svůj nový deodorant můžete také přidat do klasického kelímku a aplikovat pomocí prstu. Kelímek potom uchovávejte v chladu.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve