Neutrácejte zbytečně peníze za drahé lesky na rty. Vyrobte si svůj vlastní, čistě přírodní

 Krása 
02. května 2018 14:16 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Na výrobu vám bude stačit jen pár ingrediencí Shutterstock
Lesky na rty miluje snad každá žena. Ale proč za ně utrácet zbytečně peníze, když si je můžete jednoduše vyrobit samy doma? Navíc budou výživné a vhodné i pro citlivé rty.

Na trhu jsou k dostání miliony lesků na rty v rozličných barvách, se třpytkami, extra leskem, zvětšujícím účinkem a dalšími účinky. Někdy je však problém najít lesk, který dodá výživu i velmi citlivým rtům, které jsou náchylné třeba na vznik oparů. Vyzkoušejte recepty na přírodní lesky na rty, které je ochrání a dodají jim maximální péči. Navíc ingredience budou naprosto bez jakýkoliv chemikálií a hlavně jejich výrobní cena bude minimální. Máme pro vás dva recepty na jejich výrobu. V prvním použijeme kokosový olej, ve druhém starou rtěnku.

Lesk z kokosového oleje

Kokosový olej je všestranný pomocník, nejenom v kosmetice, ale také v kuchyni či domácnosti. V tomto případě bude hlavní složkou pro výrobu tohoto voňavého lesku, který rty krásně vyživí a nechá je hydratované a vláčné.

Ingredience

  • kokosový olej
  • vazelína na rty 
  • sušené ovocné prášky/pudry nebo potravinářské barvivo
  • vitamin C – práškový
  • plastový kalíšek na hotový balzám 

Postup

Do mističky dejte lžičku kokosového oleje a lžičku vazelíny. Vložte ji na chvíli do mikrovlnné trouby a nechejte úplně rozpustit. Do rozpuštěné směsi předejte ovocné barvivo, který lesku dodá barvu i vůni. Pokud máte vitamin C v prášku, přidejte i ten, ale není to nutnost. Míchejte tak dlouho, dokud se všechny ingredience nespojí a nevytvoří jednolitou hmotu. Tu potom přelijte do nachystaných plastových kalíšků a nechejte je v pokojové teplotě ztuhnout.

Lesk ze rtěnky

Ve druhém případě budete potřebovat starou rtěnku, kterou třeba už nepoužíváte nebo se vám nelíbí její odstín.

Ingredience

  • 1 lžíce bambuckého másla
  • 2 lžíce sladkého mandlového oleje
  • 1 lžíce nasekaného včelího vosku
  • 5 kapek oleje z vitaminu E
  • stará rtěnka vaší oblíbené barvy, může být i víc odstínů

Postup

Ve vodní lázni si rozpusťte včelí vosk. Pak přidejte ostatní suroviny, tedy bambucké máslo, mandlový lej a olej z vitaminu E. Vše důkladně promíchejte, dokud nebude směs hladká a lesklá. Pak přidejte kousek své staré rtěnky. Nebojte se experimentovat a vytvořit si svůj vlastní odstín lesku, takže klidně použijte více rtěnek, abyste dosáhla požadovaného odstínu. Jakmile jste s barevným výsledkem spokojená, nalijte hotový lesk do kelímků a nechejte ztuhnout.

Tip na závěr

Pokud chcete mít třpytivý lesk na rty, sežeňte si v drogérii třpytky, ale netoxického původu. Do směsi si můžete přidat i pár kapek oblíbeného esenciálního oleje, například vanilkového nebo skořicového. Podobným způsobem si můžete doma vytvořit i vlastní sérum na řasy.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47