Revoluce pro jemné a zplihlé vlasy! Zkuste metodu opačného mytí

 Krása 
20. dubna 2018 13:01 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Pre-washing metoda dodá vlasům objem a lesk Internet
Stále bojujete se zplihlými vlasy i přes to, že jim dáváte maximální péči v podobě kvalitních přípravků? Pak zkuste novou metodu kadeřníků, takzvanou Pre-washing, nebo-li obrácené mytí.

S novými metodami mytí vlasů se v posledních letech doslova roztrhl pytel. Na trhu se dají koupit přípravky pro suché mytí vlasů, vyznavačky přírodních procedur zase vyzdvihují no poo, tedy bezšamponové umývání. Světoví kadeřníci zase přišli s trikem, jít na mytí vlasů zcela obráceně, tedy od masek a kondicionérů.

Proč to dělat jinak

Ťukáte si na čelo, že nechápete, proč to dělat obráceně? Je to jednoduché. Ani sebelepší a sebedůkladnější mytí totiž nedokáže odstranit zbytky kondicionéru. Ten pak ulpívá na vlasech, dělá je matnými a zplihlými. Cílem obráceného mytí je tedy využít výhody kondicionéru a minimalizovat možné škodlivé vlivy. Výsledkem jsou vlasy, které jsou lesklé a neuvěřitelně husté, což ocení zejména majitelky velmi jemných vlasů.

Postup

Postup obráceného mytí je jednoduchý. Kůru, olej či masku naneste ještě do suchých vlasů, čímž docílíte největšího pečujícího účinku. Nechte působit přibližně 15 minut a opláchněte vodou. Následně vlasy umyjete šamponem obvyklým způsobem. Hrubší, suché vlasy můžete na závěr ještě jednou ošetřit balzámem, v případě jemných vlasů je lepší tento krok vynechat. Ano, stojí to sice o trochu víc námahy, ale výsledek je okamžitý.

Ještě krásnější vlasy

Pokud chcete mít skutečně krásné a zdravé vlasy, vybírejte si vždy šampony a kondicionéry bez silikonů. Tyto látky sice zajišťují lesk, ale po čase jim začne scházet výživa, která se k nim přes vrstvu silikonu není schopna dostat. Vybírejte si správně druh šamponu, který sedí právě vašim vlasům. Například na mastné vlasy se nehodí hydratační šampony, ale ani například šampony uhlazující. Pokud si nejste jistá, neváhejte se zeptat kadeřníka. Vlasy si před mytím vykartáčujte, použijte kartáč s přírodními štětinami, který zabrání elektrizování vlasů.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod