Neusínejte s mokrými vlasy, nebo si je zničíte

 Krása 
02. února 2020 12:25 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Spaní s vlhkými vlasy vám může způsobit bolest hlavy  Depositphotos
Umýváte si večer vlasy, ale nechce se vám je foukat fénem, nebo počkat až samy uschnou? Děláte velkou chybu. Lehnout si do postele s mokrými vlasy má pouze samá negativa. Zjistěte, proč byste to neměli už nikdy dělat.

Fénování mokrých vlasů není zrovna zábavná činnost, ale rozhodně se vyplatí. Když budete chodit spát pouze s mokrými vlasy, brzy si je zničíte. Po přečtení následujících bodů, už patrně raději spát s vlhkými vlasy nepůjdete.

Třepení a lámání vlasů

Zejména ženy si potrpí na své hřívě. Pečují o sebe, aby se svému okolí líbily. Výjimkou nejsou ani pánové, kteří si nechávají narůst delší vlasy. Když si umyjete hlavu a půjdete spát s mokrými vlasy, začnou se vám mnohem více třepit konečky. Pokud to budete praktikovat pravidelně, vaše vlasy ztratí pružnost a lesk. Začnou se lámat a dokonce i více vypadávat.

Lupy a mastné vlasy

Spaní s mokrými vlasy vám pouze neoslabí vlasy, ale přibydou vám i lupy. Když máte vlhkou vlasovou pokožku, potní žlázy nemohou správně plnit svoji funkci. To způsobí, že se naruší přirozené prostředí vlasové pokožky a začne se vám tvořit více lupů. Následkem toho se zvýší i produkce kožního mazu, takže budete mít častěji mastnou hlavu.

Bolest hlavy

Nejspíš by vás nikdy nenapadlo, že spánek s mokrými vlasy může vyvolat bolesti hlavy. Dochází k tomu z jednoduchého důvodu. Když máte vlasy mokré, teplota hlavy není stejná s teplotou zbytku těla. Voda se z hlavy odpařuje a tím dochází k zchlazení pokožky. Nesoulad teplot může vyvolat bolesti hlavy a kromě toho vám ještě může narušovat spánek.

Bakterie na polštáři

Ve vlhkém prostředí se šíří bakterie velmi rychle. Polštář pohlcuje pot z pokožky, což je jeden z důvodů, proč by se mělo ložní prádlo měnit zhruba jedenkrát týdně. Zjistěte, jak si vybrat kvalitní polštář. Kombinace vlhka a tepla je ideální prostředí pro usídlování nadměrného množství bakterií, které vám mohou způsobit i některá kožní onemocnění.

Plíseň ve vlasech

Možná by vás to nenapadlo, ale když budete pravidelně chodit spát s mokrou hlavou, mohou se vám ve vlasové pokožce rozšířit plísně. Stejně jako můžete trpět plísněmi různě po těle, může se vám objevit i ve vlasech. Na kůži se vám vytvoří ohraničená ložiska, které vás budou svědit. V takovém případě je potřeba používat antimykotické šampony a rozhodně nechodit spát s mokrými vlasy.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47