Bez dokonale padnoucí podprsenky nebude žádný outfit vypadat dobře

 Móda 
30. ledna 2020 07:45 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Vybrat správnou podprsenku může být oříšek Depositphotos
Každá žena má jiný tvar i velikost ňader a tomu je třeba přizpůsobit i střih podprsenky. Správně zvolená podprsenka je totiž základem perfektního outfitu. Poradíme, jak se v široké nabídce podprsenek vyznat.

I když většina žen nosí podprsenku už od dívčího věku, stále se najde obrovské množství dam, které si pořád vybírají špatný střih či velikost. Prsa ale v takové podprsence nikdy nebudou vypadat dobře a hlavně nepadnoucí spodní prádlo jde vidět i přesto, že je vlatně schované pod oblečením. O tom, že může mít nevhodná podprsenka vliv i na bolesti zad či krční páteře, ani nemluvě.

Jak zvolit tu pravou

Ze všeho nejdříve je nutné se zorientovat v tom, co dnešní trh vlastně nabízí. Teprve pak se můžete pustit do výběru podprsenky, která pro vás bude nejvhodnější. Nesmíte zapomenout, že volbu prádla ovlivňuje krom vašich křivek také příležitost a oblečení, se kterým je kombinujete. Důležitý je i výběr správné velikosti, jímž zamezíte nevkusnému a bolestivému bujení vnad. Obecně budete mít na výběr tyto druhy podprsenek:

  • push-up
  • balkonové
  • sportovní
  • plunge
  • bez výztuže
  • kojící
  • designové
  • bez kostic
  • bez ramínek

Push-up zvedne prsa i sebevědomí

Push-up podprsenky vašim ňadrům zajistí perfektní tvar, objem a dojem plného dekoltu. Vhodné jsou například do hlubších výstřihů, kde pomáhají tvořit oblíbený sexy žlábek. Hodí se pro majitelky menšího poprsí, kterým díky (odnímatelným) vycpávkám zajistí zvětšení prsou až o dvě velikosti. Ženám s ochablejší kůží naopak dopřeje pozvednutí prsou a zároveň sebevědomí.

Jde v podstatě o vyztuženou podprsenku s kosticí nebo bez. Spodní část košíčků je opatřena vycpávkami, které zvedají prsa a vytvářejí dojem plnějšího dekoltu. Lišit se mohou typy vycpávek i jejich velikostí. Push-up podprsenky však kvůli vycpávkám a tlačení na spodní část prsou doporučují odborníci jen pro příležitostné nošení.

Balkonovku proslavila Bridgitte Bardot

Balkonovka neboli bardotka. Jak už název napovídá, toto prádlo proslavila sexy francouzská herečka Bridgitte Bardot. Podprsenka tohoto typu působí shora zarovnaným dojmem a má odnímatelná ramínka. Výborně se hodí do topů bez ramínek a během plesové sezony ji zúročíte v šatech korzetového typu.

Díky svému tvaru dokáže balkonová podprsenka zvýraznit zejména horní linii prsou. Výhodou je, že tyto podprsenky drží tvar i bez ramínek. Občas mívají bardotky silikonový pásek a vycpávky ve stylu push-up.

Sportovní prádlo oceníte i mimo hřiště

Sportovní podprsenky jsou známé také pod názvem lambády. Zajišťují zpevnění prsou při pohybu a především nesmírné pohodlí, protože neobsahují kostice a často jsou dokonce bezešvé. Vyrábí se s výztuží i bez ní, v atraktivních barvách a designech a díky tomu najdou využití i mimo sportoviště.

Při výběru sportovní podprsenky opět dbejte hlavně na správnou velikost, ať vás nikde neškrtí, netlačí a jinak neomezuje v pohybu a dodá prsům potřebnou oporu. Sportovní podprsenky mohou být kompresní, které pouze obepnou hrudník, nebo opatřené košíčky. Kompresní se hodí spíše pro menší poprsí, košíčky jsou vhodné pro větší prsa. Při výběru podprsenky dbejte také na správný střih a účel, například podprsenka na jógu nemusí tak pevně objímat prsa jako podprsenka na běhání. Sportovní podprsenky mají různá překřížení na zádech. Překřížené jsou vhodné pro náročnější sporty, bez překřížení pro klidnější sporty.

Podprsenky plunge

Podprsenky plunge využijete zejména do hlubokých výstřihů. Mají nízký střed a prsa posouvají do výstřihu. Dosahují podobného efektu jako push-up podprsenky, ale i bez zvětšovacích vycpávek.

I kojící podprsenky mohou být sexy

Kojící podprsenky už v dnešní době nemusejí být jen nutným zlem. I po dobu kojení můžete být pro svého partnera přitažlivá v krajce, nebo zaujmout nápaditým potiskem. Nákup kojící podprsenky nechejte až na konec těhotenství, kdy už prsa změní svou velikost, nebo po porodu. Vždy dbejte na to, abyste se v podprsence cítily co nejkomfortněji. Podprsenka nesmí nikde škrtit, ale ani nesmí být volná. Sáhněte raději po podprsence bez kostic, s pružnými košíčky. Také volte široká a pohodlná ramínka.

Designové podprsenky

Speciální designové podprsenky se hodí především k originálním kouskům vašeho šatníku. Používají se nejčastěji pod oblečení z průhledných materiálů, do hlubokých výstřihů a odhalených zad. Nejčastějším materiálem bývá krajka a volit můžete z mnoha atypických řešení ramínek.

Bez čeho se obejdete

Bez výztuže bývají klasické podprsenky, které pouze podporují přirozený tvar a mohou prsa lehce pozvednout pomocí kostic. Existují sportovní i designové kousky.

Bez kostic je k dostání i sportovní i designové prádlo. Při volbě takové podprsenky se můžete těšit na maximální pohodlí i při nadstandardně aktivním pohybu. 

Bez ramínek zaujmete odhalenými rameny. Některé podprsenky byly navrženy tak, že ramínka vůbec nepotřebují. V druhém případě jsou ramínka odnímatelná a lze je nahradit tzv. „neviditelnými“  gelovými nebo dekorativními ramínky. Z jedné podprsenky tak snadnou výměnou vyčarujete hned několik originálních kousků prádla. O tom, jak zvolit správnou velikost podprsenky, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod