Pryč s vysušenou pletí a šupinkami! Zbavte se jí přírodními maskami

 Krása 
10. dubna 2018 10:06 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Suchá pleť stárne mnohem rychleji Shutterstock
Trápí vás suchá pleť, ale ani ty nejlepší krémy vám nepomáhají? Pokud i vy máte tyto zkušenosti, vsaďte na přírodní prostředky, které dokáží pleť zklidnit a hydratovat. A hlavně jsou mnohem levnější.

Suchá pleť je většinou zašedlá, chybí jí zdravá barva, tvoří se na ní šupinky a suchá místa. V mládí je to výhoda, protože se jí obvykle vyhnout projevy, jako je akné, pupínky, rozšířené póry a černé tečky. Suchá pleť je jemná, hebká na dotek a dokonale hladká.

Stárnutím se ovšem pokožka stále více vysušuje a mnohem dříve se na ní začnou tvořit vrásky. Naštěstí existuje mnoho přírodních složek, které jsou velmi účinné při léčbě problémů suché kůže. A záleží jenom na vás, kterou si vyberete.

Kokosový olej

Kokosový olej je velice populárním a všestranným pomocníkem. Obsahuje dostatečné množství mastných kyselin, které mohou kompenzovat ztrátu vlhkosti z pokožky. Navíc jej pokožka velice snadno dokáže absorbovat. Zahřejte trošku kokosového oleje v mikrovlnné troubě a naneste jej na pokožku před koupáním. Jemně vmasírujte tak, aby olej pronikl do pokožky. Počkejte 10 minut, pak pleť omyjte. Pokud trpíte na extrémně suchou pokožkou, vmasírujte si olej do vlhké pokožky.

Olivový olej

Dalším účinným prostředkem pro suchou pokožku je určitě olivový olej. Obsahuje antioxidanty, jako je vitamin E, které napomáhají neutralizovat oxidační účinek volných radikálů, které poškozují kolagen a tedy způsobují suchost kůže. Navíc je to skvělý přírodní hydratační přípravek, který umí uklidnit suchou pokožku celého těla. V rámci každodenního použití naneste trochu vlažného olivového oleje na oblasti se suchou kůží. Lehce promasírujte pomocí kruhových pohybů a počkejte 30 minut. Pak jej smyjte a aplikujte lehký zvlhčovač.

Avokádové pohlazení

Ano, i avokádo je vůči suché pleti přínosné. Je totiž bohaté na vitamin E, který chrání pokožku před poškozením způsobeným volnými radikály a oxidačním stresem. Obsahuje také omega-3 mastné kyseliny, které snadno pronikají hluboko do pokožky, kde se vyrovnávají se ztrátami vlhkosti. Pomocí vidličky rozmačkejte dužinu z avokáda na hladkou pastu. Přidejte dvě lžičky medu, promíchejte a naneste na pleť. Nechte působit 20 minut, poté utřete vlhkým ručníkem a opláchněte se. Tuto masku můžete aplikovat několikrát týdně.

Heřmánková maska

Zkuste také heřmánkovou masku. Na ni budete potřebovat 100 g sušeného heřmánkového květu, které zalijte malým množstvím uvařené vody tak, aby vám vznikla kaše. Tu nechejte odstát asi patnáct minut a kašičku rozetřete na gázu, kterou přiložte na obličej a nechte asi 20 minut působit. Omyjte vlažným heřmánkovým čajem a vodou.

Banán nejenom na jídlo

Jsou na vaší pleti patrné šupinky, svědí vás a je napjatá? Tak to potřebuje opravdu důkladnou hydrataci, kterou jí dokáže dát obyčejný zralý banán. Připravte si půlku banánu, 1 lžičku bílého jogurtu a 1 lžičku mletých ovesných vloček. Banán rozmačkejte a smíchejte s jogurtem a vločkami do jemné kaše. Naneste na 20 minut na očištěnou pleť a omyjte vlažnou vodou.

Další variantou je banánovo-olejová maska. Tu si vytvoříte z půlky banánu, lžíce olivového oleje a jednoho žloutku. Banán rozmačkejte a smíchejte s dalšími ingrediencemi do hladké kaše, kterou naneste na obličej. Nechte působit 20 minut a omyjte vlažnou vodou. Trápí vás opačný extrém, tedy akné a mastná pleť? I s těmito problémy si umí poradit přírodní prostředky, o kterých jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008