Mít paty znovu jako miminko? Hračka! Stačí vám k tomu soda nebo ústní voda

 Krása 
27. dubna 2018 12:57 / Šárka Sokolská
  4
📷
5 fotografií v galerii
V sandálech vyniknou jen krásně upravená chodidla Shutterstock
Máte na nohou neustále tvrdé paty a ať děláte, co děláte, výsledek žádný? Známe jednoduchý způsob, jak je mít zase jako miminko. Sezona sandálů je pomalu tady. Ale aby vaše nohy vypadaly v otevřené obuvi hezky, je potřeba je mít upravené.

A ztvrdlá kůže na patách tomu rozhodně nepřispěje. Abyste se vyhnuli popraskané pokožce, je důležité provádět pravidelnou hygienu nohou. Spousta dam proto chodí pravidelně na pedikúru, kde nechávají stovky korun. Stejně perfektní paty si můžete udělat i doma. Máme pro vás dvě metody, které vám zaberou jen několik minut. Obě dokáží s pokožkou na nohách přímo malé zázraky. 

Paty jako miminko po mléku

Tato léčba vám zajistí, že vrchní odumřelé vrstvy pokožky chodidel se budou dát snadněji odstranit a zároveň zrelaxuje nohy po celodenní zátěži. A hlavně vás to bude stát doslova pakatel.

Suroviny

  • 2 až 3 polévkové lžíce sody
  • 3 až 4 sklenice (0,6 až 1 litr) mléka

Postup

V hrnci zahřejte mléko, ale jen na takovou teplotu, která bude pro vás příjemná a nebude pálit. Potom si vezměte lavor a mléko do něj přelijte. Vložte do něj chodidla a užívejte si tuto mléčnou koupel zhruba tak šest minut. Po uplynutí doby přisypejte do lavoru sodu, dobře promíchejte, aby se rozpustila. Opět vložte nohy zpět do koupele a znovu je máčejte dalších pár minut. Po koupeli si nohy dobře vydrhněte, opláchněte vodou a vysušte ručníkem. Nakonec si dejte na nohy krém, který běžně používáte. Pokud budete tuto koupel dělávat pravidelně, první pozitivní výsledky na svých nohách zaznamenáte již po několika dnech.

Koupel z ústní vody

Další ingredience se ukrývají přímo ve vaší koupelně. Je to obyčejná ústní voda Listerine. Kombinace kyseliny benzenové a etanolu v ústní vodě je ideální i pro umývání nohou. Pomůže vám odstranit suchou pokožku a zabít bakterie, které způsobují plíseň na nohách. Pokud vás trápí mykóza, zkuste několik babských rad, které vám od ní pomohou. Více jsme psali zde. A když do Listerine roztoku vložíte vaše nohy, zažijete i příjemné brnění pokožky.

Suroviny

  • 1 šálek Listerine (nebo jiná ústní voda, která má antiseptické účinky)
  • 1 šálek bílého nebo jablečného octa
  • 2 šálky teplé vody

Postup

Přísady promíchejte a do směsi si vložte nohy. Vaše nohy možná budou vypadat trochu modré, ale je to jenom dočasný efekt, který bude slábnout a nebude vám způsobovat žádné těžkosti.

Banánový zábal

Na tvrdé paty také zabírá zábal z dužin banánu. Tu necháte působit nejméně deset minut a poté opláchnete.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve