Domácí masky vaši pleť rozzáří a oživí. Navíc vyjdou jen na pár korun

 Krása 
05. července 2019 07:32 / Jana Jančová
  0
📷
3 fotografie v galerii
Zkuste domácí pleťovou masku ze směsi medu a tvarohu Shutterstock
Máte povadlou a unavenou pleť, kolem očí se vám rýsují vrásky a nepomáhají žádné drahé kosmetické přípravky? Problémů vás dokáží zbavit masky, za které nemusíte utrácet velké sumy. Naopak, můžete si je připravit sami ze surovin, které najdete téměř v každé kuchyni.

I když vznik vrásek patří do každého života a začínají se tvořit po 25. věku života, přesto existuje způsob, jak pomoci obličeji, aby vypadal svěže. Stejně tak vám tyto masky pomůžou zmírnit tmavé kruhy pod očima a opuchliny.

Mrkev na tmavé kruhy, kokos na zvláčnění

Na ty je nejlepší mrkvová maska. Připravíte ji ze šťávy dvou středně velkých mrkví. Do ní přidejte pár kapek kokosového mléka, můžete přidat i pár kapek mandlového oleje. Směs nechejte uležet alespoň hodinu v mrazničce. Po nanesení do okolí očí nechte působit půl hodiny. Poté smyjte vlažnou vodou.

Med a tvaroh chutná i očnímu okolí

Další skvělou domácí pleťovou maskou, která skvěle působí na oční okolí, je směs z medu a tvarohu. K její výrobě postačí lžíce tvarohu a lžíce medu. Do směsi můžete opět přidat také pár kapek kokosového mléka na zvláčnění pokožky. Naneste směs na vrásky do okolí očí a nechte ji působit 20 minut, poté ji smyjte z obličeje. Tento proces si v týdnu zopakujte alespoň ještě jednou.

Bílky nejdříve stáhnou, pak vyhladí vrásky

Nejdříve oddělte bílek od žloutku a vyšlehejte jej. Naneste si jej na obličejové vrásky a nechejte působit, dokud bílek nezačne na pleti vysychat a stahovat ji. Pak jej smyjte z obličeje vlažnou vodou. Tuto masku je vhodné použít jedenkrát týdně.

Ricinový olej v noci vyhladí pleť

Olej může nahradit i vynikající hydratační krémy. Stačí si jej prsty nanést na místa kolem očí. Je skvělý v boji s vráskami, navíc hydratuje a vyživuje vaši pleť. Proto je dobré jej nechat působit přes noc.

Ananas s jablkem rozzáří pleť

Smíchejte šťávu z ananasu a jablka v poměru 1:1. Do roztoku namočte vatové tampony a přiložte je na oči. Odpočívejte 20 minut, uvidíte, jak pak budou vaše oči zářit radostí. (Dále čtěte: Ideální letní ochrana pro vlasy? Kokosový olej).

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod