Trápí vás suché a popraskané ruce? Naučte se o ně pečovat

 Krása 
01. prosince 2019 11:05 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Chemické prostředky na úklid pokožku na rukou vysušují Depositphotos
Na suché ruce není pěkný pohled. Navíc nejsou příjemné na dotek. Pokud vám praskají, může vás to i bolet. Do prasklin na rukou se mohou dostat nečistoty a snadno vám tam může vzniknout infekce. Zjistěte, jak pečovat o své ruce, aby byly zase jemné.

V zimním období se ruce snáze vysušují. Musíte je častěji hydratovat, jinak vám může pokožka na rukou ošklivě popraskat. Nachází se na nich totiž pouze malé množství mazových žláz a patří mezi nejpoužívanější části těla. Z toho důvodu je nutné o ruce důkladně pečovat.

Myjte si ruce ve vlažné vodě jen krátce

Ruce se rychle vysušují, když je dlouho namáčíte ve vodě. Umyjte si je pouze krátce. Hygiena je důležitá, ale nic by se nemělo přehánět. Ruce nenamáčejte do horké a studené vody. Na mytí používejte vlažnou. Rychle si ruce namydlete a umyjte, aby se vám tolik nevysušovaly.

Při úklidu používejte rukavice

Uklízíte domácnost s agresivními čisticími prostředky? V tom případě byste rozhodně měli mít nasazené gumové rukavice. Ideální by bylo, kdybyste si pod ně nasadili ještě bavlněné. Chemické prostředky narušují pokožku na rukou.

Nezapomínejte na peeling

Většina lidí si čistí peelingem pouze pleť, což je chyba. Měli byste ho nanášet na celé tělo, a to včetně rukou. Jednou denně si peelingem potřete ruce a poté je opláchněte vlažnou vodou. Na nich se totiž nacházejí odumřelé buňky, které brání v tom, aby mohly póry volně dýchat.

Nejdůležitější je hydratace

Pokud máte suché ruce, musíte je často hydratovat. Vyzkoušejte různé krémy na ruce a najděte si ten, který vám bude nejvíce vyhovovat. Na ruce si ho natírejte několikrát denně po dobu několika týdnů a uvidíte, že vaše pokožka na rukou bude jemnější a zdravější.

Může se stát, že někdy na krém zapomenete. Důležité je, abyste se namazali poté, co máte ruce delší dobu ve vodě. Jde především o dobu, kdy jste ve sprše či ve vaně. Stále však platí, že ruce namáčejte do vody pouze krátký čas.

Vyzkoušejte regenerační procedury

Dopřejte svým rukám olejovou koupel. Nahřejte si třeba olivový olej a ponořte do něj ruce zhruba na patnáct minut. Dále můžete vyzkoušet zábal. Namažte si ruce silnou vrstvou hydratačního krému a zabalte si je do bavlněných rukavic či látky.

Ruce v zábalu můžete nechat tak dlouho, jak vám to bude příjemné. Minimálně však deset minut. Kromě rukou potřebuje v zimě zvláštní péči i obličej. Zjistěte, jak se o něj dobře postarat.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47