Jak dlouho trvá, než jsou viditelné účinky jednotlivých složek kosmetických přípravků

 Krása 
15. března 2021 10:29 / Mirka Malá
  0
📷
3 fotografie v galerii
Každá složka potřebuje svůj čas Depositphotos
Známe to všechny. Stále zkoušíme nové a nové produkty péče o pleť a doufáme, že nás zbaví vrásek, vypnou pleť a přibrzdí stárnutí. Žádný zázrak se ale nekoná hned. Takže, jak dlouho trvá, než ingredience včetně kyseliny glykolové, niacinamidu a kyseliny salicylové zafungují a uvidíme jasné výsledky?

Pro stanovení vaší ideální péče o pleť je třeba vzít v úvahu několik faktorů. Nejlepším začátkem je určení typu pleti. Podle toho si můžete vybrat nejlepší produkty péče o pleť podle svých potřeb a vytvořit efektivní ranní a večerní rutinu. Ale pak se možná budete divit, že se nic neděje. A proto je dobré vědět, jak dlouho trvá, než jednotlivé přísady zafungují.

"Je důležité vědět, jak dlouho trvá, než vaše péče o pleť bude fungovat, abyste tuto péči nevzdaly dříve, než vůbec může začít správně působit," uvádí dermatoložka Kemi Fabusiwa. "Časté změny krémů a sér a přecházení z jedné přísady na druhou vám nepřinese požadované výsledky a může dokonce vést k podráždění pleti."

Proto je trpělivost velmi důležitá a výsledky se zcela určitě dostaví. Dermatoložka Kemi proto dala dohromady informace o nejoblíbenějších složkách v péči o pleť, jako je kyselina hyaluronová, kyselina glykolová, kyselina salicylová, niacinamid, retinoly a vitamin C.

Kolik času jednotlivé složky potřebují

Kyselina hyaluronová je velmi rychlá. Působit začíná už po dvou hodinách a viditelné výsledky se obvykle dostaví do devíti týdnů.

Kyselina glykolová je naopak velmi pomalá. Než začne na pleť pozitivně působit, trvá to asi měsíc, a viditelné výsledky se dostavují zhruba po půl roce.

Kyselina salicylová začíná působit po dvou týdnech a výrazný vliv na kvalitu pleti má obvykle do čtyř týdnů.

Nianicnamid, tedy další v poslední době velmi používaná složka v kosmetických produktech, má pozitivní vliv na pleť asi po dvou týdnech a viditelné výsledky se dostaví do dvanácti týdnů.

Retinoly překvapivě rovněž patří k těm nejpomalejším. Vliv na pleť mají obvykle do čtyř týdnů a viditelné výsledky se dostavují do půl roku.

A nesmíme zapomenout ani na vitamin C, ten začne působit pozitivně za šest týdnů s viditelnými výsledky do tří měsíců.

Nespěchejte a buďte trpělivé

Všechny tyto složky, bez kterých se dnes žádná péče o pleť vůbec neobejde, jsou velmi účinné, jen každá potřebuje svůj čas.

"Lidé se často vzdají péče o pleť příliš brzy, anebo jsou frustrovaní, když nevidí výsledky ihned. Klíčem je být důsledná a všemu dát potřebný čas," říká Fabusiwa.

Vyberte si tedy podle typu pleti svoji péči a dopřejte produktům dostatek času, aby mohly začít fungovat. Zároveň se soustřeďte také na to, abyste je používaly správně a ve správný čas. Pak vás zcela jistě nezklamou. Dále čtěte: Haritaki je anti-stárnoucí ajurvédská bylina, která je úžasným pomocníkem v péči o pleť.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve