Zkuste předejít těhotenským striím. S těmito kroky to bude jednodušší

 Krása 
08. srpna 2019 10:43 / Veronika Prášilová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Těhotenství doprovází celá řada tělesných změn Depositphotos
Pro některé ženy je těhotenství nejkrásnějším obdobím v životě, jiné by daly cokoli za to, kdyby nemusely oněch devět měsíců již znovu prožít. Každý jiný stav totiž doprovází mnoho průvodních jevů, které každá těhotná prožívá jinak. S tím souvisejí také tělesné změny, které jsou rozhodně nepřehlédnutelné.

Jednou z nejčastějších a nejviditelnějších pak bývají takzvané strie, které postihnou více než tři čtvrtiny nastávajících maminek.

Na vině jsou hormony

Vznik strií, neboli hlubokých jizviček, je způsoben hormonálními změnami, jejichž následkem kůže ztrácí svou elasticitu a schopnost vytvářet si kolagen. Některým budoucím maminkám se podaří tuto hormonální nerovnováhu vyřešit s pomocí pravidelných masáží, mnohým však ani promazávání nepomůže a jizvičky se na různých partiích těla objeví.

Mazat, mazat, mazat

Někteří odborníci tvrdí, že za vše může genetika, takže pokud striemi trpí kdokoli z vašich předků, téměř jistě se objeví i u vás. Jiní lékaři zase říkají, že se všemu dá zabránit preventivním promazáváním kůže, se kterým je ideální začít ještě před otěhotněním. A to s pomocí různých mastných krémů či masážních olejíčků, spolehlivě však pomůže také klasický olivový olej. Tento postup by žena měla aplikovat alespoň dvakrát denně před otěhotněním, po celou dobu jiného stavu a ještě dokonce během šestinedělí.

Pár kroků k prevenci

Hluboké jizvičky, které pokud vzniknou, již nikdy nezmizí, ale po kritickém období alespoň zesvětlí, se objevují nejen na břiše, ale také na stehnech, bocích či prsech. Tedy na všech partiích, které jsou vlivem těhotenství abnormálně namáhány. V rámci prevence jejich vzniku můžete své tělo připravit také dodržováním následujících kroků:

  • Dodržujte zdravý jídelníček, doplňte jej o čerstvé ovoce, zeleninu, cereálie a celozrnné potraviny, které tělu dodají vlákninu.
  • Pijte dostatečné množství tekutin.
  • Dbejte na pravidelný pohyb.
  • Snažte se udržet nárůst hmotnosti v rozumné míře, každý extrém je špatný.

Dodržováním uvedených rad také ulevíte svému tělu od případných otoků, které rovněž v těhotenství trápí většinu maminek. Jak jim dále předcházet, si můžete přečíst v našem článku zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47