Zkuste bezbolestnou metodu vytrhávání obočí. Pomocí obyčejné nitě

 Krása 
07. srpna 2019 09:04 / Šárka Sokolská
  3
📷
5 fotografií v galerii
Tato technika pochází z Indie Depositphotos
Potřebujete si vytrhat obočí, ale nemůžete najít pinzetu? Nevadí. K této kosmetické proceduře vám stačí i nit.

Tvar obočí definuje celou tvář. Proto je potřeba se o něj dobře starat a pravidelně jej vytrhávat. Úprava obočí se dá udělat klasicky pinzetou nebo pomocí vosku. Ale existuje ještě jedna metoda, a to pomocí nitě. Tato technika pochází z Indie, ale postupně si oblibu získává i v západních zemích. Jediné, co si musíte sehnat, je bavlněná nit.

Nejenom obočí

Velkou výhodou této techniky je, že jediným pohybem zvládnete vytrhnout hned několik chloupků zaráz. Díky tomu dosáhnete ostřejší a rovnější linie obočí. Nití si však můžete odstranit nejen chloupky z obočí, ale také z celého obličeje. Tato technika je rovněž vhodná i pro velmi citlivou kůži, protože u ní není zapotřebí žádných chemických přísad. Navíc je méně bolestivá než při trhání obočí pinzetou.

Jak na to

Připravte si silné bavlněné vlákno. Nit si ustřihněte asi půl metru dlouhou a konce svažte dohromady. Tím vám vznikne kruh, který si vezmete mezi obě dlaně. Nitku několikrát překřižte a volné konce si přesuňte mezi palec a ukazováček na obou rukách. Jakmile roztáhnete prsty na jedné ruce, překřížené místo se pohne směrem k druhé ruce. A to je právě to místo, kterým budete chloupky trhat. Obočí si přejeďte vazelinou nebo krémem, abyste si definovali jeho tvar. Chloupky chytněte do smyčky, kterou jste vytvořili. Když budou chloupky uvnitř, zatáhněte a vytrhněte je. Pokud máte ruce příliš daleko od sebe, nebo příliš blízko u sebe, ustřihněte si novou nit a začněte znovu. Nic nejde hned napoprvé. Proto se připravte, že dost možná budete potřebovat pár tréninků, než z vás budou profíci v trhání obočí nití. 

Tipy před depilací

Ještě než přistoupíte k depilaci chloupků, připravte na ni svou pokožku. Omyjte si obličej teplou vodou. Můžete si také namočit malý ručník do teplé vody a na pár minut si ho přiložit na obličej. Díky tomu se vám otevřou póry a chloupky půjdou vytrhávat snadněji.
Nezapomeňte obočí potřít troškou krému. Chloupky se vám budou lépe chytat. Nezapomeňte na konečnou úpravu obočí. O tom, jak na to, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47